Okul Müdürleriyle Sene Başı Toplantısı

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Okul Müdürleri Sene Başı Değerlendirme ve İstişare Toplantısı bugün Gerçekleştirildi.

Okul Müdürleriyle Sene Başı Toplantısı

Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi GÜRTÜRK’ün başkanlığında yapılan toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri ile merkezde bulunan tüm okulların müdürleri katıldılar.

Milli Eğitim Müdürü Feyzi GÜRTÜRK değerlendirme toplantısının açılışında yaptığı konuşmada;

“Bugün burada aslında hepimizin bildiği, ancak bir kez daha hatırlatmakta yarar gördüğümüz bazı konuları sizlerle paylaşmak amacıyla bir araya geldik.

Öğrencilerimizin ve velilerimizin biz eğitimcilerden olan beklentilerini karşılayabilmek amacıyla bu toplantının faydalı geçmesini diliyorum. İl Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başladığım ilk gün yapacağımız her işte istişare mekanizmasını çalıştıracağımızı, eğitim yöneticilerimiz ve eğitimcilerimizle her fırsatta bir araya geleceğimi ifade etmiştim.

Bu bağlamda bugün sizlerle genel bazı konuları değerlendirecek ve fikir alış verişinde bulunacağız” dedi.

Velilerimizin Okullarını Benimsemelerini Sağlayın

Gürtürk “Hiçbir veliden zorla bağış toplamayın. Özellikle okulların açılacağı bu günlerde bu konuda hassas ve yapıcı davranın. Ayrıca veli öğrenci ziyaretleri gerçekleştirerek okulu benimsemelerine yardımda bulunun.

-“Git Nereye Şikayet Edersen Et” sözü velilerimize karşı asla kullanılmayacaktır.

Değerli yönetici arkadaşlarım bizler eğitim yöneticileri olarak öğrenci ve velilerimize hizmet etmek için bu görevlere talip olduk. Devleti temsil makamında bulunan biz eğitim yöneticilerinin görevi vatandaşımıza hizmet etmek, onların sorunlarıyla ilgilenmek ve çözüm bulmaktır. Bu nedenle öğrenci velilerimize her konuda yardımcı olunacak, problemleri giderilmeye çalışılacak, okul müdürlüğünü aşan konularda da ise bize yönlendirme yapılacaktır. Okula giren her veli okuldan memnun bir şekilde ayrılacaktır.

Hiçbir okul müdürü veya öğretmenimizin adı öğrenciye dayak ile anılmayacaktır.

Bu konuda oldukça hassas davranılacak, öğretmen öğrenci ilişkileri olması gerektiği şekilde kalacak, idarecilerimiz bu konuda tüm öğretmenlerimizi uyaracaktır. Pansiyonlarda kalan öğrenciler bize emanettir.Pansiyonlu okullarımızda yemek, güvenlik, temizlik denetimi özellikle yapılacak ve takip edilecektir. Pansiyonlarımızda ev ortamı oluşturulacak çocuklarımız evlerinin sıcaklığını mutlaka hissedecektir” diye ifade etti.

Okul Kantinleri İle İlgili Denetimler Sık Sık Yapılacak

İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk “Çocuklarımızın sağlığı bizlim için her şeyden önce gelir. Bu nedenle okul kantinleri rutin olarak denetlenecek, çocuklarımıza daha kaliteli hizmet sunulması sağlanacaktır.

Değerli Eğitim Yöneticisi Arkadaşlarım;

2 günlük hafta tatilinin sonrasında yeni eğitim öğretim yılına girmiş olacağız. Siz değerli yönetici arkadaşlarımızla eğitim öğretime verilen bu arada sürekli çalışarak okullarımızı çocuklarımız için hazır hale getirmek için ara vermeden çalışmalarımızı sürdürdük. Okullarımızın eksikliklerini ve ihtiyaçlarını öğrencilerimizin tatil molasında tamamladık.

Yaptığımız tüm çalışmalarda amacımız çocuklarımıza sağlıklı eğitim ortamları hazırlamak, çocuklarımızı bize emanet eden ailelerin gönül rahatlığı içinde öğrencilerini okullarımıza göndermelerini sağlamak oldu.

Elazığ Harput’tan gelen tarihi mirasıyla eğitim, kültür ve sanat şehri diye anılır. İsmiyle müsemma olan şehrimizde milli eğitim ailesi olarak bizim görevimiz de bu isme yaraşır başarıları hep birlikte paylaşmak olmalıdır.

İlimiz hem TEOG hem de YGS ve LYS verilerine göre Türkiye ortalamalarının üzerinde bir başarıya sahiptir. Ancak bu bizim için yeterli değildir. Elazığ eğitim alanında başarılarını sürekli arttırmak zorundadır. Bu Harput’un bize yüklediği tarihi misyonun gereğidir. Bu nedenle hiç yılmadan çalışmaya devam edeceğiz.

Elde edilen başarı hepimizin başarısı olacaktır. Çünkü yaptığımız iş ekip işidir. Ben bu ekibin çok başarılı işler yapacağına yürekten inanıyorum. Bu nedenle de karşılaştığınız her sorunu aşmanız konusunda sizlerin yanında

olacağım. Yol tıkayan değil, yol açan bir yönetim anlayışıyla, sizlerle istişare içerisinde önümüze çıkan her sorunu çözebileceğimize olan inancım tamdır.

Bu süreçte Sayın Valimiz’in desteğini ve himayelerini de her zaman yanımızda hissedeceğimizi bilmenizi istiyorum. Bugün yapılacak olan toplantıda Sayın Valimiz de bulunacaktı, ancak son anda Sayın Bakanımızın ziyareti dolayısıyla bizlerle birlikte olamadı. Sayın Valimizin de selamlarını sizlere buradan iletmek istiyorum.

Bu bilinçle ve temenniyle ben bir kez daha yeni eğitim öğretim yılının tüm ülkemize, milletimize, ilimize ve siz değerli eğitimciler ile öğrenci ve velilerimize hayırlı olmasını diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” diye kaydetti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137