Okul Servis Araçları Yönetmeliğindeki Değişim

2018-2019 eğitim öğretim yılı başlamasına sayılı günler kala, okul servis araçları yönetmeliğindeki değişiklilerle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Okul Servis Araçları Yönetmeliğindeki Değişim

Şoförler Odası, Milli Eğitim Müdürlüğü, Elazığ Emniyet Müdürlüğü ve Elazığ Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü işbirliğinde okul müdürleri ve servis araçları şoförlerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

2018-2019 Eğitim Öğretim yılı öncesinde düzenlenen toplantıda, okul servis araçları yönetmeliğindeki değişikliklerle ilgili bilgi verildi.

“BU İŞİ EL BİRLİĞİYLE BERABER ÇÖZMEYE, BERABER YAPMAYA HAZIRIZ”

Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, “Gerek rehber konusunda, gerek se bu yeni yasada çıkan yönetmelikle ilgili artık okul müdürlerimizle, okul aile birlik başkanlarımızla tabi bizleri de kabul ederlerse onlarla beraber birer tane de yanlarında birer esnaf kardeşimizle beraber bu işi yürütmeye kararlıyız. Amacımız öğrencilerimizin en güzel şekilde, en verimli bir şekilde okuluna gidip gelebilmesi. Ama bunlar tek başına olmaz. Bunları yaparken de karşılıklı birbirimize anlayış göstererek, destek olarak bunları yapacağız. Ben bilirim mantığıyla değil, biz biliriz. Hep beraber. Gerek Valiliğimiz, gerek Milli Eğitimimiz, gerek Okul Müdürlerimiz, gerek Okul Aile Birliklerimiz, gerek se bizim esnaflarımız ve esnaflarımızın da bağlı bulunduğu şirketlerimiz. Öğrenci servisi yetkililerimiz. Bu işi el birliğiyle beraber çözmeye, beraber yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

“BİLGİLENDİRME TOPLANTISINI YAPMAK İÇİN BİR ARAYA GELDİK”

Milli Eğitim Şube Müdürü Fatih Kömürlü, “Okul servis araçları yönetmeliğinde ciddi değişiklikler yapıldı. Önceden sadece velinin yükümlülüğünde, sorumluluğunda olan, bizim de gözetimimizde olan servis araçları İç İşleri Bakanlığımızın çıkardığı yönetmelikle tamamıyla artık okul idarelerine devredildi. Biz de önümüzde yaklaşık 20 günümüz var. Eğitim Öğretime başlamadan önce ilimizle ilgili önlemleri biran önce alabilme adına, sorumluluklarınızı biran önce sizlere anlatabilme ve bu süreçte de karşılaşabileceğimiz sizin veya bizim gördüğümüz farklı sıkıntıları çözebilme adına bu bilgilendirme, paylaşım toplantısını yapmak için bir araya geldik” şeklinde konuştu.

“İLLERDE BİR TANE SERVİS DENETİM KOMİSYONU OLUŞTURULMAK ZORUNDA”

Trafik Şube Müdürü Cengiz Yeğen de, “Servis denetim komisyonumu var. Yönetmeliğimiz diyor ki; illerde bir tane servis denetim komisyonu oluşturulmak zorunda. Kimin başkanlığında? Mülki idare amirliğinin başkanlığında. Bunlar kimden oluşacak? Emniyet, Jandarma, Belediye Milli Eğitim uygun görülen diğer kuruluşlar. Biz bu kurulu oluşturduk” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137