Elazığ'da bu 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında hizmete açılan Özel Boğaziçi Havacılık ve Teknoloji Koleji ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, 4 aydır maaş alamayan öğretmenler derse girmedi.

Öğretmenler derse girmeyince, öğrencilerde okulu hasar verdiler…

Öğrencilerin durumu ailelerine bildirmesi üzerine çok sayıda veli okula geldi.  Okulda yaşanan mağduriyete tepki gösteren veliler okul yönetimiyle görüşmek istedi.

Okul Müdürüne ulaşamayan Veliler, karşılarında muhatap bulamayınca İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk'ü arayıp konuyu ilettiler. Olayın kendisine iletilmesinin ardından Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, “Burada olan olay, okulun resmi izinle açılmış, Milli eğitime bağlı bir kurumdur. Fakat bugün Öğretmenlerimizden gelen bilgi üzerine, şirketin ekonomik krizinden dolayı kendilerine maaş veremediklerini söylediler. Bizde okulun kurucusuyla görüştüğümüzde, maddi açıdan sıkıntı yaşadığını fakat gelip bu durumu düzelteceğini, işinin başında olacağını söyledi” dedi.

Gürtürk, velileri ve öğretmenleri dinledi.

GÜRTÜRK: ÖĞRENCİLERİNİZ BİZİM EMANETİMİZ

Yapılan görüşmelerin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, öğrenci velilerine seslenerek, "Öğrencileriniz bizim emanetimiz. Her hangi bir sıkıntı olduğu zaman, bizim devlet okullarımızda karşılaya bilecek durumumuz var. Özel okula tekrar göndermek isteyenler, yine özel okullara nakil gönderebilme şansımız var. Sizden istirhamımız; öğrencilerimiz normal okullarına devam etsinler. İleriki zamanda ne olur bilmiyoruz fakat size her zaman açıklamalarda bulunacağız inşallah” diye konuştu.

Kargaşayı yatıştırmaya çalışan Milli Eğitim Müdürü Gürtürk, okulun İşadamı Halil Saraç’a satıldığını duyurdu.

SARAÇ: KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK

İşadamı Saraç da geçen hafta içerisinde görüşmeleri yaptıklarını belirterek, “ Geçen hafta görüştük. Fiyat noktasında bir noktaya gelmiştik. Ancak böyle talihsiz bir gerçekleşti. Biz Elazığ’da özel öğretim kursları olan bir şirketiz. Milli eğitime bağlı, toplamda 8 tane öğretim kursumuz var. onların hepsinin ismi Boğaziçi olarak geçmektedir. Aslında en büyük hatamız milli eğitim müdürümüze daha önceden arz etmemek oldu. Ben bu talihsiz olayı duyunca hemen buraya geldim. Normalde Şirketin devrini ocak ayının son haftasında alacaktık. Ancak arkadaşlarla görüştük, şuanda eğitim öğretim devam edecek, hocalarımızla konuşacağız. Gerekli anlaşmalarımızı yapacağız. Kimse mağdur olmayacak. ” diye kaydetti.

SARAÇ: GEÇMİŞTEKİ TÜM BORÇLARINI VERECEKLER

Saraç, “Öğretmenlerin maaşı ve geçmişteki tüm borçlarını verecekler ve daha kaliteli öğretmen sizin çocuklarınıza sizin geleceğinizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı net bir şekilde yetiştireceğiz. Şunun da size garantisini veriyorum sivil havacılıkla beraber ben İstanbul’da bir yıldır bu işle uğraşıyorum. Sivil havacılıkla ilgili mesela bu pilotaj eğitimleri var. Şuanda normalde bunların burada tam bir simülasyon cihazları yok burada. O simülasyon cihazlarını da getirerek öğrencilerimize hem de sivil vatandaşlarımıza pilotaj eğitimleri vereceğiz” diye kaydetti.

Sorunun çözülmesinin ardından veliler okuldan ayrılırken, okulda eğitim öğretime bir gün ara verildi