Elazığ Doğa Koleji tarafından “Okuma Bayramı” programı yapıldı. Program kapsamında minik öğrenciler sahne alarak hünerlerini sergiledi.  Program miniklerin hoş geldin şarkısı ile başladı.

“ÖĞRENCİLERİN İLK ZAFERE İMZALARINI ATTIKLARI GÜNDÜR BUGÜN”

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Hüseyin Ulukaya, “Bugün gelecekteki başarıların ilk adımıdır. Okumanın, yazmanın her türlü beceri ile donanmanın e bu birikimleri göstermenin ilk mutluluğudur. Çocukların telaşı başka, velilerimizin heyecanı başka, öğretmenlerin gururu bam başkadır bugün. Bayramdır bugün. Küçük ellerin güvenerek, inanarak, sevgiyle öğretmenlerinin elinden tutup ilk zafere imzalarını attıkları gündür bugün. Özlediğimiz, hayalini kurduğumuz Türkiye için koşar adımlarla alınan yoldur. Bugünümüzün ve bundan sonra gelecek günlerimizin sevgili yavrularımız için her türlü desteği verecek olan ve veren sevgili velilerimiz için, fedakar öğretmenlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“BİZ ÖĞRETMENLER ÇAMURA ŞEKİL VEREN HEYKELTIRAŞLAR GİBİYİZ”

1.Sınıf Öğretmeni Ali Tan, “Çoğu sınıf öğretmeninin en çok yorulduğu, en çok umutsuzluğa kapıldığı, kendini bazen yetersiz hissettiği fakat her şeye rağmen en sevdiği sınıftır 1. Sınıf. Biz öğretmenler çamura şekil veren heykeltıraşlar gibiyiz. Birinci sınıf işe başladığımız bu noktada ayrı bir önem arz ediyor. Çocuk için de hem özel, hem önemlidir bu ilk yıl. Bir yandan toplum içine ilk kez çıkıyor ve sancılı bir adaptasyon süreci geçiriyor. Öte yandan da hayatlarının en temel becerisi olan okuma, yazma becerisini kazanmaya çalışıyorlar. Bu süreçte bazı öğrencilerimizin sınırlandırmaya bazı öğrencilerimizin ise yüreklendirilmeye ihtiyaçları vardır. Biz öğretmenlerin bu süreçteki rolü kimi zaman bir rehber, kimi zaman bir arkadaş, kimi zaman ise bir anne veya baba oluyor. Birinci sınıf öğretmeninin tüm yılın sonunda yaşadığı mutluluk ve heyecan bir annenin bebeğini ilk kez kendi başına ayakta durup, sonra da ilk adımları attığı anda ki duygularına benzetebiliriz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından minik öğrenciler hünerlerini sergiledi.