Okuyunca Nedenini Öğreneceksiniz

snemek, gerinmek, hapşırmak, cildin suya girince buruşması, tüylerin diken diken olması gibi vücudunuzun yaptığı gizemli şeyler aslında savunma mekanizması...

Okuyunca Nedenini Öğreneceksiniz

Vücudunuzun Yaptığı 9 Gizemli Şey ve Sebepleri

1) Tüylerin Diken Olması 

Bunun temel sebebi vücudun gözeneklerden kaybettiği ısı miktarını azaltmak. Bu şekilde vücudumuz serin havalarda kendini daha kolay ısıtıyor.

 2 ) Cildin Buruşması

Vücudunuz çok fazla neme maruz kaldığında çevrenin kaygan olabileceğini öngörüyor. Bu nedenle cildiniz buruşarak önlem alıyor.

3 ) )Miyoklonik hareketleri

Miyoklonik hareketler, uykuya dalmak üzereyken hissettiğimiz saniyelik sarsılmalardır. O anda bütün kaslarımızla oluşan güçlü spazmlar bizi uykumuzdan uyandırır. Bunun sebebi, uykuya dalarken nefes sıklığımız hızlıca düşer, nabzımız düşer ve kaslarımız rahatlar. Şaşırtıcı bir şekilde beynimiz bu değişimleri bir ölüm ilanı gibi algılar ve bizi kurtarmak için uyandırır.

 4 ) Esnemek

Vücudunuzun Yaptığı 9 Gizemli Şey ve Sebepleri

Esnemenin amacı beyin fazla ısındığında ya da dolduğunda rahatlamasını sağlamaktır.

5) Hapşırmak

Nasal yollarımız çok fazla alerjen, mikrop, toz veya iritanlarla dolduğunda hapşırırız. Hapşırmak vücudun çöplerini atma biçimlerinden bir tanesidir.

 6) Gerinmek

Vücudunuzun Yaptığı 9 Gizemli Şey ve Sebepleri

İç güdüsel olarak vücudumuzu gün içinde taşımak zorunda kalacağı yüklere hazırlamak için geriniriz. Aynı zamanda gerinmek, kaslarımızı çalıştırır, kan dolaşımını hareketlendirir ve modumuzu geliştirir.

 7) Hıçkırmak

Hızlı yediğimizde, büyük lokmalar yuttuğumuzda, fazla yediğimizde, akciğer-mide sinirimiz rahatsız olur ve hıçkırmaya başlarız.

8) Hafıza kaybı

Vücudunuzun Yaptığı 9 Gizemli Şey ve Sebepleri

Zihnimiz kötü deneyimleri hatırlamak istemediği zaman silerek önlem alabilir.

9) Gözyaşı

Vücudunuzun Yaptığı 9 Gizemli Şey ve Sebepleri

Yabancı maddeler gözümüzle temas ettiğinde mukoza zarını korumanın yanı sıra gözyaşı duygusal defans görevi görür. Bilim insanlarına göre stresli durumlarda vücut yeni ve güçlü bir iritasyon kaynağı bularak kişinin dikkatini yaşadığı acıdan uzaklaştırıyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137