Pertek'e bağlı Çukurca köyü muhtarı Doğan Elitaş, ilçeye dönmek için bindiği Elazığ- Tunceli Pertek arası sefer yapan feribota bindi.

55 yaşındaki muhtar, Feribot baraj gölünün ortasına geldiği sırada henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı suya düştü.

Muhtar Elitaş, kısa süre içerisinde gözden kaybolurken, feribottaki diğer vatandaşlar durumu jandarma ve kurtarma ekiplerine bildirdi.

Olay yerine jandarma, sağlık, AFAD ve Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliğine bağlı dalgıç polisler sevk edildi.

Dalgıç polis ve AFAD’ın başlattığı arama çalışmaları devam ediyor. Arama çalışmaları devam ederken, Tunceli Valisi Tuncay Sonel’de olay yerine gelerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

DOĞAN: İTİBARLI BİR ŞAHSİYET OLDUĞU TOPLUMUMUZCA DA BİLİNMEKTEDİR

Olay yerinde bulunan Şavak Der Başkanı Naim Doğan, “Bazı basın yayın organlarında bunun bir intihar girişimi olduğu, aspargas bilinçsiz yazılan haberlerdir. Bunları telin ediyoruz, kabul etmiyoruz. Henüz bir bilgi biriim sahibi olmadan böyle bir haber yapmak acımıza acı katmaktadır. Dolayısıyla Doğan Elitaş kardeşimizin toplumumuz içerisinde sevilen, sayılan, itibar edilen itibarlı bir şahsiyet olduğu toplumumuzca da bilinmektedir. Tabi devletimiz bütün imkanalrını seferber etmiş durumdadır. Malatya’dan, Diyarbakır’dan, Elazığ’dan, Tunceli’den AFAD koordinasyonunda 32 mürettebat sabahtan akşama kadar çalışmalarını yapmaktadır. Yarın da Ankara’dan Deniz Kuvvetlerinden gelecek olan 12 özel kuvvet ekibi de bu sürece dahil olmak kaydıyla çalışmalar biraz daha hızlandırılacaktır. Gerek Tunceli Valimiz gerek Pertek Kaymakamımız, Emniyet Müdürlerimiz bütün hassasiyetle olayı takip ediyorlar, olayı inceliyorlar. Acımızı paylaşıyorlar. Biz kendilerine teşekkür ediyoruz. Tekrar aileye başsağlığı diliyoruz. Acımız büyüktür” ifadelerini kullandı.

DOĞAN: BU ÇOK BÜYÜK BİR İHMALDİR

Naim Doğan, “Burada bir güvenlik kamerasının olmaması, feribotun etrafının kamera sistemiyle çevrilmemesi, orada bir cankurtaranın veya bir botun hazırda bulunmamasını büyük bir ihmal olarak görüyoruz. Bu çok büyük bir ihmaldir. Her yıl bu tür olaylar zaman zaman tekerrür etmektedir. Bugün bu acıyı biz yaşadık. Yarın başkalarının yaşamaması adına biz ilgili birimleri, bu hususta ilgili kişileri bu noktada biraz daha hassas davranmaya devam ediyoruz. Bu bir ihmaldir. Bu bir cinayettir. Orada bir güvenlik kamerası olmuş olsaydı veya aniden müdahale edecek bir ekip olmuş olsa feribotlarda belki de bugün o kardeşimiz aramızda olmuş olacaktı. Ama maalesef bu olmamıştır. Bundan dolayı da bütün yetkilileri bu noktada hassasiyet içerisinde göreve davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL