Yaşadığımız aşırı sıcaklarla bağlı olarak son günlerde peş peşe görülen, yılan, zehirli akrep, çağa boğan çekirgesinin ardından şimdi de örümceğin zehirli türlerinden olan sarı kız örümceği görüldü.

Merkeze bağlı Günçatı köyünde görülen ve halka arsında sarı kız denilen zehirli örümcek türü köyüler tarafından endişeyle karşılandı.

 Köylüler daha önce görmedikleri bu tür örümceği bu yıl gördüklerini ifade ederek, “Bildiğimiz kadarıyla zehirli türlerdendir ve endişeleniyoruz” dediler.

SARI KIZ ÖRÜMCEĞİNİNİN ÖZELLİĞİ

Dünyada ‘Camel Spider’ olarak bilinen ülkemizde de ‘Sarı Ömer’ ya da ‘Sarı kız’ olarak adlandırılan örümcek türü, oldukça tehlikeli oluşuyla biliniyor.

Dünyada çöl bölgelerinde ülkemizde de Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşayan Sarı kız örümceği, zehriyle bir insanı öldürebiliyor. Özellikle akrep, kertenkele, hatta fare ve kendinden büyük memelilerle bile besleniyorlar.

Sıcak iklimlerde gece ortaya çıkan Sarı kız örümceği, saldırgan yapıları nedeniyle bu bölgelerde yaşayan insanların korkulu rüyası… Çünkü bu örümcek türünün çok güçlü bir çene yapısı bulunuyor.

Bu nedenle et parçalarını kolayca koparabiliyorlar. Bir insan eli kadar boyu olan Sarı Ömer örümceği; böcek, kemirgen, kertenkele, yılan gibi canlıların etinden beslenmeyi seviyor. Hatta Sarı kız örümceği, akrep bile avlayabiliyor.