Türk Kızılay Elazığ Şubesi, El-Aziz Avcılık, Atıcılık, Amatör Balıkçılık ve Doğa Sporları Derneği tarafından “Oltanı al gel engelin yok” etkinliği düzenlendi. 

Düzenlenen etkinliğe Keban Kaymakamı Hasan Bulut, Belediye Başkanı Fethiye Atlı, Kızılay Şube Başkanı Rahman Kızılkaya, gönüllüler, ilçe halkı, özel bireyli çocuklar ve aileleri katıldı.

KIZILKAYA: AMACIMIZ HATIRLANDIKLARINI ANLAMALARINI SAĞLAMAK

Türk Kızılay’ı Elazığ Şube Başkanı Rahman Kızılkaya, “Bu faaliyetimizin esas amacı engelli yavrularımızın, engelli bireylerimizin hakları olan sosyal projelerle, etkinliklerle hemhal olmalarını sağlamak, onların da bu haklardan istifade etmesini sağlamak. Hem kendilerinin, hem aile bireylerinin hem de velilerin de tarafımızca, toplumca önemsendiklerini, hatırlandıklarını anlamalarını sağlamak” ifadelerini kullandı.

TURGUT: ONLARLA BERABER OLMAK İSTİYORUZ

Elaziz Avcılık, Atıcılık, Amatör Olta Balıkçıları ve Doğa Sporları Dernek Başkanı Naci Turgut, “Bu arkadaşlarımızın da engelli olarak evine hapis olmadığını, doğaya çıkabileceğini, bugün bu etkinlikle göstermiş olduk. Buraya gelen birey arkadaşlarımıza aramızda bir engel olmadığını, bizim sloganımız da şöyle oldu; “oltanı al gel, aramızda engel yok” biz o insanları engelli olarak görmeyeceğiz. Onları her zaman yanımızda görmek istiyoruz, yanımızda hissetmek istiyoruz, onlarla beraber olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

ŞİMŞEK: GÜZEL BİR ETKİNLİK OLDU

Fırat’ın Muradı Olta balıkçılar kurucusu Murat Şimşek, “Güzel bir etkinlik oldu. Gelen herkese teşekkür ederiz” dedi.

TURAN: İNŞALLAH BUNUN GİBİ SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNDE DE DESTEKLERİMİZİ SUNACAĞIZ

Fırat’ın Muradı Olta balıkçılar kurucusu Muhammet Alparslan Turan, “Kardeşlerimizle birlikte engelsiz kardeşlerimiz için bir etkinlik yaptık. Kızılay Başkanımız Rahman Bey ve Naci Bey Allah razı olsun bizlere destek oldular, yardımcı oldular bu hususta. İnşallah bunun gibi sosyal sorumluluk projelerinde de desteklerimizi sunacağız” diye konuştu.

FIRAT: HEM DENİZİ GÖRMÜŞ OLUYORLAR HEM BALIK TUTMUŞ OLUYORLAR

Türk Kızılay Engelsiz Kulüp Başkanı Metin Fırat, “Şu an burada gerçekten engelli kardeşlerimiz hem denizi görmüş oluyorlar hem balık tutmuş oluyorlar. O açıdan evlerinden dışarı çıkıp kendimiz bir şey yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz hep birlikte” ifadelerine yer verdi.

Etkinliğe katılan özel bireyli çocuklar ve aileleri de keyifli bir gün geçirdikleri için mutlu olduklarını belirttiler.

Etkinlikte gönüllerince eğlenen gençlere etkinlik sonunda olta dağıtıldı.