Oluşabilecek Orman Yangınlarına Karşı Ekipler Hazır

Sıcaklıkların artmasıyla birlikte oluşabilecek orman yangınlarına karşı, Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü hazırlıklarını tamamladı. Bölge Müdürü Ziya Polat, orman yangınlarına karşı vatandaşları da uyardı.

Oluşabilecek Orman Yangınlarına Karşı Ekipler Hazır

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü, orman yangınında vatandaşların can güvenliğini ve sonrasında ormanların devamlılığı için hazırlıklarını tamamladı.

POLAT: ORMANLARI OLUŞTURMAK KADAR ORMANLARI KORUMAKTA KUTSALDIR

Orman Bölge Müdürü Ziya Polat çıkan orman yangınlarının büyük bir bölümünün ihmalden kaynaklandığına vurgu yaptı, “Ormanları oluşturmak kadar ormanları korumakta kutsaldır. Hepimize bizden sonraki nesillerin bize emanet ettiği bir kaynak olması anlamında, hem de dünyamızın yaşaması, dünyamızın yaşamını ikame etmesi anlamında ormanların korunması hem milli hem de insani bir görevdir. Bundan dolayıdır ki bizde hem kanun anayasalarla bize yüklenen bu görevi Orman bölge müdürlüğü olarak bunu en iyi şekilde yerine getirmek için her yangın sezonunun başında çeşitli organizasyonlar yapıyoruz. Biz yangınlarla mücadele etmek için 3 aya üzerinde duruyoruz. Bunlardan birincisi yangınlar çıkmadan önce yangınların temel çıkış sebeplerinden biri en önemli etkeni insan unsuru olduğu için insanlarımızın olduğu yerlerde hem basın aracılığı ile veya okullarda öğrencilerimizle insanlarımızı bilinçlendirmeye bu konuda uyarmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

POLAT: YEŞİL ALANLARA VEYA ANIZLARA DİKKAT ETMEMİZ GEREKİYOR

Müdür Polat, “Bütün Elazığlı hemşehrilerimizden istirhamımız şudur; bahçelerini temizlerken bahçelerinin kenarında topladıkları yaktıkları otların ateşini mutlaka söndürsünler. Dikkatli bir şekilde oradaki cam parçalarını atmamaları gerekir. Piknik yaparken mutlaka sağımızdaki solumuzdaki yeşil alanlara veya anızlara dikkat etmemiz gerekiyor” açıklamalarında bulundu.

POLAT: İŞÇİ SAYILARIMIZI ARTTIRARAK BU İŞLE MÜCADELE ETMEYE ÇALIŞIYORUZ

Olası bir durumda ekiplerin gece gündüz hazır olduklarını belirten Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, “Yangınlar çıktıktan sonra hızlı bir şekilde organize olmak ve bu organizasyonla hem yangın esnasında hem de yangın sonrasında herhangi bir can kaybı daha sonra ormanlarımızın en az zararla kurtarma adına hızlı bir organizasyon hızlı bir mücadele ediyoruz. Her gün araç katarak ve işçi sayılarımızı arttırarak bu işle mücadele etmeye çalışıyoruz” dedi.

POLAT: AMACIMIZ HIZLI BİR ŞEKİLDE MÜDAHALE ETMEYİ SAĞLAMAK

Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, “İş makinalarımız arttırdığımız gibi Elazığ genelinde su tankları dediğimiz traktörün arkasına bağlanıp çalışan uzak köylerden başlayarak tüm Elazığ’ın köylerine 86 adet su tankı dağıttık. Önümüzdeki sene de devam ettirerek bütün köylerimizde küçük itfaiye dediğimiz biz gidene kadar vatandaşımızın hem kendi köy içi hem arazilerinde hem de oradaki yakın yerlerde ormanlık alanlarda çıkan yangına hızlı bir şekilde müdahale etmeyi sağlamak” diye kaydetti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137