TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve Ak Parti Elazığ Milletvekili Avukat Ömer Serdar, Baskil ilçesini ziyaret etti. Milletvekili Ömer Serdar, Velipalas köyünde düzenlenen toplantıda mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi.  Daha sonra Baskil Kaymakamlığını ziyaret eden Milletvekili Serdar’ı burada Kaymakam Uhut Emre Koyuncu karşıladı.

Milletvekili Serdar daha sonra beraberindeki heyet ile birlikte Ak Parti Baskil Seçim Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret etti ve burada açıklamalarda bulundu.

Salondakileri selamlayarak konuşmasına başlayan Serdar, “Sizler benim için önemlisiniz Baskil benim için önemli Ak Parti için önemli. Ak parti ile siyasi süreçte bütünleşmiş bir ilçe bizim için önemli. En fazla geldiğim ilçelerden biridir en fazla beni arayan ilçelerden biridir vatandaşlar beni arar bu da beni mutlu eder demek ki kendilerine yakın buldukları için ararlar bu da beni mutlu eder size teşekkür ediyorum. Siyasetin hedefi hizmet etmektir. Hizmet üretebildiği oranda siyaset kıymetlidir. Bizde elimizden geldiğince Elazığ’ı bir bütün olarak düşündük ilçeleri ile köyleri ile mezraları ile ve merkeziyle gidebilecek ihtiyaçlara göre oraya hizmeti taşımaya çalıştık. Baskil’ede bu gözle baktık buraya gelmeden önce muhtarlarımızla Kömürhan’da bir toplantı yaptık. Kömürhan da özellikle belirtiğim gibi Baskillin mezra ve köy dağınıklığı çok fazla olduğu için hizmetleri görünür hale getirmekte çok sıkıntı çektik ama il genel meclisi üyesi arkadaşlarım geçmişte de çok çalıştılar. Beraber gözden geçirdik az önce kaymakamımızdan detaylı bilgiyi aldık. Bu yıl ki planlamalarla da birçok sorunu aşmış olacağız” diyerek çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

“Elazığ Ekonomisine Türkiye Ekonomisine Ciddi Bir Yatırım”

“Farklı yürüyeceğiz farklı şeyler üreteceğiz ve insanımızın mutluluğunu sağlayacağız. Baskil de bunu söylemeyi de kendime borç biliyorum. Cumhurbaşkanımızın açılışını gerçekleştirdiği çok ciddi bir çimento fabrikası yatırımı var. Bu bölgeye Elazığ ekonomisine Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak ciddi bir yatırım. Sizin hemşeriniz Sayın Yasemin Açık Hanımefendi buraya bir yatırım yaptı kendisini tebrik ediyorum. Bu da Baskil’de istihdam açığına katkı sağlayacak bir yatırım.”

Meslek Yüksek Okulunun İnşasında Sona Yaklaşıldı

Bizim bu yıl ki planlamalarımız üzerinde burada geçtiğimiz yıllarda programa alıp hizmete açacağımız hastanemiz var hastanemiz buradaki sağlık sorunlarını daha kaliteli hale taşımış olacak. Meslek Yüksek Okulumuzun zaten inşası tamamlanıyor burada ki ek bölümlerin açılmasına ilişkinde gerek kaymakamımız ile gerek başkanımız ile istişarelerimizi yaptık bunların çalışmalarını tamamlayıp Baskil’e gereken hizmeti vermeye devam edeceğiz.

“Ülkenin Geleceğini Ve Kaderini Belirleyecek Bir Sistemin Karalığını Vereceğiz”

“Bir siyasi partinin çalışmasını yapmaktan öte biz başka bir sürece giriyoruz. Biz burada 16 Nisanda siyasi iktidarı, muhalefeti belirlemiyoruz, siyasi tercih yapmıyoruz. Burada neyi yapıyoruz, ülkenin geleceğini ve kaderini belirleyecek bir sistemin karalığını vereceğiz.  Dolayısıyla muhatabımız bütün siyasi partilerin tamamı burada herkesin siyası parti tercihlerini bırakarak kafasını iki elinin arsına alıp düşünmesi lazım. Neden biz bu sistemi Türkiye’nin gündemine getirdik ve bu sistem ne getiriyor. Değerli arkadaşlar bu gün sayın cumhurbaşkanı sayın başbakan, meclis çoğunluğu bizim partide yetki anlamında birçok şeye de ihtiyacımız yok ama biz şunu düşündük ne biz buralarda ebedi kalacağız nede buralar bize mülk olacak. Bu ülke öyle badirelerden geçti ki bizim demokrasi tecrübemiz öyle sıkıntılar yaşadı ki bizden sonrada gelecek nesillerin artık rahat olması için huzur içinde olması için bu anayasa değişikliği teklifini getirdik. Bütün siyasi parti programlarına bakarsanız hepsi aynen şunu söylüyor 82 darbe anayasası 60 darbe anayasası bu anayasaların değişmesi lazım bu anayasa artık bize cevap vermiyor ama hiç biride buna adım atmıyor. Biz 24. Parlamento döneminde uzlaşma komisyonu kurduk çoğunluğumuz olmasına rağmen her partiden eşit üye aldık, ancak çekildiler. 15 Temmuzdan sonra Sayın Devlet Bahçeli’nin çağrısı üzerine bir ortak çalışma yaptık. Aslında biz bütün olarak anayasayı değiştirmek istiyorduk. Türkiye’yi bu darbe anayasalarından kurtarmak için bütün anayasayı değiştirmek istiyorduk. Yalnız bizim sayısal çoğunluğumuz yetmediği için bir siyasi parti ile ortak çalışma yaptık ve getirdik.”

“Bu Anayasa İle Neyi Hedefliyoruz?”

Bu anayasa ile neleri hedeflediklerini anlatan Serdar, “Bakın coğrafyamızda çok ciddi sorunlar yaşanıyor. Yüz yıl önce burada bir takım planlamalar yapılmış tekrar bu planlamalar yapılıyor. Etrafımızda yönetilemez durumda ülkeler var. Burada sadece Osmanlının varisi olarak biz, Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak umut olarak biz duruyoruz. Yani mazlum milletlerin Müslümanların hatta ve hatta Dünyaya belki adalet sunabilecek bir medeniyetin varisleri olarak biz duruyoruz” diyerek ülkemizde demokrasi iktidarının 1950 yılına kadar sorunlu geldiğinin üzerinde durdu ve sözlerine, “Gelecek nesillerin teminatı olarak bu anayasa değişikliği paketi karşınıza geliyor. Muhalefet algı kirliliği yapmaya çalışıyor. Diyorlar ki tek adam iktidarı sistemi, değerli arkadaşlar başkanlık sistemi, yarı başkanlık sistemi ve parlamenter sistem bunlar demokratik sistemlerdir. Bizim getirdiğimiz cumhurbaşkanlığı sistemi de bir cumhurbaşkanlığı sistemidir ve biz bu sistemle yürütmenin sizler tarafından belirlenmesini hedefledik. Geçmişe baktığımızda bizim ortalama hükümet ömrümüz bir buçuk yıl sürmüş.  94 yıl içerisinde 64 hükümet kurulmuş ortalama bir buçuk yıl. Bu sistem devreye girdiğinde önünüze iki sandık koyulacak birinde cumhurbaşkanını seçeceksiniz birinde meclisi seçeceksiniz. Cumhurbaşkanınızı seçtiğiniz an cumhurbaşkanı artık meclisten güvenoyu almadan hükümetini kurabiliyor. Meclisi de yine siz seçeceksiniz. Vatandaşın sempatisini kazanamayan onların sevgisini alamayan vekilin o seçim sistemi içinden çıkması mümkün değil. Buda yasamayı güçlendiren bir şeydir” diyerek, Baskil’in her zaman Ak Parti’nin arkasında durmuş bir ilçe olduğunu söyledi.

Ömer Serdar, Baskil ilçesinde esnaf ziyaretlerinde de bulunurken, Serdar Baskilliler tarafından yoğun bir sevgiyle karşılandı.

Ömer Serdar Baskil ziyaretleri kapsamında, İlçe Emniyet Müdürlüğünü ve ilçe belediyesini de ziyaret etti.