Ömer Serdar, Seçim Sürecinde Yaşananları Değerlendirdi

Habertürk Televizyonunda yayınlanan “Türkiye’nin Nabzı” programına katılan AK Parti Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Ömer Serdar, yerel seçim sürecini yorumladı.

Ömer Serdar, Seçim Sürecinde Yaşananları Değerlendirdi

AK Parti Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Ömer Serdar, Habertürk Televizyonunda yayınlanan “Türkiye’nin Nabzı” programına katıldı.

SERDAR: BUNUN TABANDA BİR YANSIMASI OLDU

CHP’den DSP’ye geçişleri değerlendiren Ömer Serdar, “Bir siyasi partinin sonuçta seçim sitemine kendinizi tabii kılmışsanız yani önceden itiraz şerhleri ortaya koymamışsanız seçime beş kala veya aday belirleme sürecinde farklı adreslerde arayış içerisine girmenin ahlaki bir tarafı yok o ayrı bir şey. Ama burada çok daha köklü bir sorun var sanıyorum. CHP’deki sorun Cumhuriyet Halk Partisi özellikle Sayın Kılıçdaroğlu’yla başlayan süreçte çok fazla mühendislik olaylarına girdi.  Özellikle kategorik olarak kendine AK Parti karşıtlığı üzerinden konumlandığı için burada cephe oluşturmak adına kendi siyasi hedeflerinden, kendi siyasi ilkelerinden çok fazla vazgeçti. Dolayısıyla bunun tabanda bir yansıması oldu” ifadelerini kullandı.

SERDAR: SİZDE BUNA YÖNELİK  POZİSYON ALMAK ZORUNDASINIZ

Seçim sürecini yorumlayan Serdar, “Bir siyasi partinin nihai hedefi nedir? kazanmaktır, sonuç almaktır. Sonucu en pratik nasıl alabilecekseniz o şekilde alırsınız. Yani karşınızda bir siyasi blok oluşmuşsa ve bu siyasi blok gelip sizin sonuca gitmenizi engelleyecekse sizde buna yönelik  pozisyon almak zorundasınız. O siyasi blokun amacı eğer şuysa; bir Erdoğan karşıtlığı üzerine kuruluysa ki HDP sözcülerinin ve eş genel başkanının açıklamaları ortada; kendi ifadesiyle söylüyorum ‘biz Kürdistan’da seçimi alıyoruz’ bu da çok eleştirildi, bizde bunu çok kınadık. Bu Türkiye Cumhuriyeti Devleti” şeklinde konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2019, 19:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
RASİM doğru
RASİM doğru - 5 yıl Önce

Yeşil ceket çok yakışmıştı

SIRADAKİ HABER

banner137