Ömer Serdar Sivrice’de Referandumu Anlattı

Meclis Divan Üyesi ve Milletvekili Ömer Serdar, dur durak demeden referandum hazırlıklarına devam ediyor.

Ömer Serdar Sivrice’de Referandumu Anlattı

Ömer Serdar Sivrice’de ilk ziyaretini dün geçici göreve gelen ilçe kaymakamına gerçekleştirdi ve buradan partisini ilçe binasına geçip açıklamalarda bulundu.

Geçici görevle dün akşam göreve gelen Sivrice kaymakamını ziyaret ederek gezilerine başladıklarını dile getiren Serdar, “Yaklaşık bir haftadan fazladır ilçeleri dolaşıyorum hem gittiğimiz yerlerde geçen yılın yapılmış olan yatırımlarını bir görelim. Hem de 2017 yılı içerisinde programımız kapsamında olan yatırımları konuşalım diye bu programları yapıyoruz ve 16 Nisan referandumunu siz değerli kardeşlerimizle konuşmak. Burada bugüne kadar Türkiye’nin demokratik süreç içerisinde kazanımlarını teminat altına alacağımız bir sistem kuracağız. Coğrafyamıza baktığımızda bu bölgede güçlü Türkiye’nin ne kadar ehemmiyetli olduğu görüldüğünde, bizim bu sistem tartışmalarını gündeme getirdiğimiz günlerde batıda özellikle ciddi bir defansın olması bu sistemi, bu seçimi önemli hale getirmektedir.”

“Bu Ucube Bir Parlamenter Sistem”

Ülkemizin geçmişinde yaşanan sıkıntılardan ve koalisyon hükümetlerden bahseden Serdar, “Mevcut sisteme göre eğer yarın cumhurbaşkanlığı başka bir partide başbakanlık başka bir partide olursa krizler kaçınılmazdır. Bugün mevcut sistemin savunuculuğunu yapan CHP ve paralelindeki siyasi partiler ve terör örgütleri hakikaten sistemi savunmada makul ve geçerli bir sebep ortaya koyamıyorlar. Çünkü bu ucube bir parlamenter sistem, öyle kurgulanmıştı ki vatandaş iradesi vesayet baskısı altında olsun. Gönül isterdi ki seksen iki anayasasını çöpe atıp sıfırdan bir anayasa yapalım ama sayısal çoğunluğumuz buna yetmedi. Aslında biz bu anayasa ile böyle yürüyebilirdik ama biz nihai olarak burada kalacak değiliz. O zaman bizim yaşadığımız sıkıntıları, çatışmaları bizden sonra gelecek nesiller ve kuşaklar yaşamasın diye böyle bir sistem kurmaya çalışıyoruz” diyerek bu değişikliği Erdoğan için değil her doğan için yaptıklarını dile getirdi.

“Temsil Konumunda Mecliste Bunlarda Olsun”

Yeni sistemle neler geleceğinden bahseden Serdar, “Biz bu anayasal düzenlemede dedik ki yargı bağımsız ve tarafsız olacak. Askeri yargı sivil yargı diye bir şey olmayacak. Yani bir askeri personel ayrıcalıklı bir mahkemede yargılanmayacak. Biz nasıl sivil mahkemede yargılanıyorsak onlarda aynı şekilde yargılanacak. Askeri düzenlemede sadece disiplin mahkemeleri olacak. Bir başka madde ile 18 yaşa milletvekilliğinin yolunu açıyoruz. Buda istismar edilen konulardan biri, parlamento her kesimden insanın olduğu karışık bir mozaiktir. Muhalefet öyle bir anlatıyor ki bir anda 18 yaşında ergen gençlerle parlamento doldurulacak gibi, toplumda bunlar yok mu bizim genç bir nüfusumuz var. O zaman temsil konumunda mecliste bunlarda olsun” diyerek yeni anayasa maddelerini anlatmaya devam etti.

Gezdiği bütün ilçelerde vatandaşın bütün her şeyin farkında olduğunu söyleyen Ömer Serdar 16 Nisan da Sivrice’den çok güçlü bir sesle evet çıkacağına inandığını dile getirdi.   

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137