Geçtiğimiz günlerde Elâzığ’ın  hicret mahallesine dadanan kablo hırsızlarının bu defaki durağı Aksaray Mahallesi oldu.

“1 aydır telefon ve internet hizmeti alamıyoruz” diyen saray sokak sakinleri, yetkililere bu işe bir çözüm bulun çağrısında bulundu.

SORUNUMUZ GİDERİLMEDİ”

Saray sokak ve Dipsiz sokakta telefon ve internet hizmeti alamadıklarını dile getiren mahalle sakinleri bunun sebebini saray sokak ve dipsiz sokağı besleyen ana kablodan 250 metresinin çalınmış olması ve konuyla alakalı arza hattını aradıklarında sorunlarının giderilmediğini söylüyor.

 Bir aydır mağdur olduklarını aktaran  mahalle sakinleri ilgili şirkete dilekçe göndererek sıkıntıyı belirtiklerini ve sorunun çözülmemesi durumunda yaşanacak her hangi bir olası hırsızlık durumundan ilgili şirketin sorumlu olacağını ifade ediyor.

BAL: SORUN BİR AY İÇERİSİNDE ÇÖZÜLECEK

Aksaray Mahallesi Muhtarı Özcan Bal ise, mahallede yaşanan sıkıntıları tek tek dile getirerek “Mahallede bir aydır telefon ve internet hizmeti alınamadığını, ilgili şirket ile yapılan görüşmeler sonrası sorunun çözümü noktasında sürenin uzayacağını belirtiklerini, yapılan yeni görüşmeler sonrası sorunun bir ay içerisinde düzeleceğini ve eski sistemden ziyade yer altından sistemin hazırlanacağını kaydetti.

BAL: İKİ MAHALLE BİRDEN İHALEYE GİRECEK

Öte yandan geçtiğimiz günlerde hicret mahallesinde de benzer sorunların yaşandığını ifade eden Bal, yapılan yeni çalışmada Hicret mahallesinin de ihaleye dahil edileceğini ve alt yapı olarak revizeye gidileceğinin bilgisini aktardı.