Önce Mazbatası Verildi, Ardından Verilen Mazbata Geri Alındı

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Üniversite Mahallesi Muhtarı seçilen ve İl Seçim Kurulu’ndan mazbatasını alan Hakan Ergün’ün mazbatası il seçim kuruluna yapılan itiraz nedeniyle geri alındı. Ergün, mahallede yaptığı açıklamada, “Halkın iradesi sandıkta tecelli ettiyse bizler aynı doğrultuda şaşmadan emek ve gayretle hakkımızı geri almak için elimizden geleni fazlası ile yapacağız” dedi.

Önce Mazbatası Verildi, Ardından Verilen Mazbata Geri Alındı

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde Üniversite Mahallesi Muhtarı seçilen Hakan Ergün, İl Seçim Kurulu’na da giderek muhtarlık mazbatasını almıştı.

Ancak il seçim kuruluna yapılan itirazın ardından Hakan Ergün’ün muhtarlık mazbatası İl Seçim Kurulu tarafından geri alındı.

Mazbatanın geri alınması üzerine de Üniversite Mahallesi sakinleri toplanarak mazbatanın geri verilmesini istedi.

ERGÜN: YÜKSEK SEÇİM KURULUNA KARARINI İPTAL ETMEK İÇİN DİLEKÇEMİZİ TESLİM ETTİK

Konuyla ilgili açıklama yapan Üniversite Mahallesi Muhtar Adayı Hakan Ergün, “Burada toplanmamızın sebebi yapılan itirazdan dolayıdır. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimlerinde mahallelilerimin takdiri ve teveccühü ile yol arkadaşlarımın gayret ve emekleri ile güzide mahallemizin sakinleri, muhtarlığımızı ezici bir üstünlük ile aldığımız halde itiraz olmuştur. Vaat ettiğimiz planlar ve projeler kapsamında ilk günden yola koyulmuştuk. Bizler bu durum ve ahval içinde heyecanla yapmak istediğimiz projeleri belirlerken konusu hukuka aykırı, hayatın akışına bıraktığımız şekilde şikâyet edilecek hakkımız gasp edilmiş, seçim kurulu tarafından mazbatamız geri istenmiştir. Yalnız bu emek hırsızı, şark kurnazı, şikâyet sahibi ülkemizin bir hukuk devleti olduğunu unutmuş, bizim her alanda bu işin arkasında takipçi olacağımızı idrak etmemiştir. Yüksek Seçim Kuruluna kararını iptal etmek için dilekçemizi teslim ettik. Bunun kararını da pazartesi göreceğiz ve bekliyoruz” dedi.

ERGÜN: HAKKIMIZI GERİ ALMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ FAZLASI İLE YAPACAĞIZ

Muhtar adayı Ergün, “Halkın iradesini ve tecelli ettiğiniz seçim sonuçlarını bir adayımızın rüyası bozmaya yetmeyecektir. İnancımız ve gayretimiz odur ki bu kanunsuz karar er ya da geç bozulacaktır. Halkın iradesi sandıkta tecelli ettiyse bizler aynı doğrultuda şaşmadan emek ve gayretle hakkımızı geri almak için elimizden geleni fazlası ile yapacağız” ifadelerine yer verdi.

ERGÜN: İTİRAZ 6. SIRA MUHTAR ADAYI TARAFINDAN EDİLMİŞTİR

Ergün, “Mazbatamızı aldık. Ezici bir üstünlükle, 1276 oy farkı ile aldığımız muhtarlığı tekrar mazbatamızı geri istedikleri için götürdük. İtiraz 6. sıra muhtar adayı tarafından edilmiştir” dedi.

YILMAZ: ŞİKÂYET ETMEKTE 5. VE 6. SIRADA OLAN ADAMLARA KALMAMIŞ

Yeni Mahalle Muhtar Adayı Ayhan Yılmaz, “Bir seçim oldu, bir yarış yapıldı ve o yarışın kazananı elbette seçim sonucunda belli oldu. Biz hepimiz bundan razı olup kenarı çekildik. Fakat Üniversite Mahallemizin muhtarı Hakan Ergün abimiz seçimi kazanmasına rağmen geçmişte yaşanmış bazı tatsız olaylar yüzünden mazbatası alındı. Biz yanında olduğumuz için, yanında olduğumuzu göstermek için buradayız. Ve mahalleli olarak, mahallenin sakinleri olarak burada toplanmış bulunmaktayız. Mazbatasının geri verilmesini istiyoruz. Gerekli işlemlerin yapılmasını istiyoruz. Geçmiş suçlardan hiç kimse suçlanamaz. Kesinlikle böyle bir şey olamaz. Şikâyet etmekte 5. ve 6. Sırada olan adamlara kalmamış. O yüzden gereğinin yapılmasını arz ederiz” ifadelerini kullandı.

YILDIRIM: TEKRAR MAZBATASINI İSTİYORUZ SEÇİM İSTEMİYORUZ

Mahalle Sakinlerinden Cihan Yıldırım, “Hakan kardeşimize her türlü platformda destek verdik. Şimdi de kazanmışta kaybetmiş bir muhtarlık var. Bununda adalet olarak, hukuk olarak destek olmasını istiyoruz. Mahalle olarak biz kendisinden bir rahatsızlık duymuş olsaydık bu kadar fark olmazdı. Bugün 1276 oy az bir fark oy değil. Ve bu en yakın muhtar adayına taktığı oydur.  6. sıradaki ev ya 5. sıradaki muhtarların sadece adaletsizce, geçmişte yanlışlar olabilir, bu herkesin başına gelebilir. Demek istediğimiz burada biz muhtarımızdan razıyız, tekrar mazbatasını istiyoruz seçim istemiyoruz. Çünkü bizim muhtarımız hak ederek kazanmış. Hiçbir hile, hiçbir yolsuzluk olmaksızın bugün muhtarlığı kazanmıştır. Mazbatası verildiği halde tekrar birilerinin, bir şahsın bir mahalleyi hedef alması bence bu saygısızlık ve terbiyesizliktir mahalle olarak biz sahip çıkılmasını istiyoruz” diye kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2019, 17:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137