Elazığ'da Kan Arıyorum Yardımlaşma ve Eğitim Derneği'nde yapılan Kitap Atölyesi programında ele alınan kitaplar karakterlerine, yerine, mekanına, zamanına kadar bütün ayrıntılarına varıncaya kadar incelenerek tartışılıyor

Artık kitaplar sadece okunmuyor, her ayrıntısı ele alınarak değerlendiriliyor

Bu haftaki programda Sabahattin Ali'nin Kuyucaklı Yusuf kitabı ve John Steinbeck'in Fareler ve İnsanlar isimli kitabının sunumunu yapıldı.

3 yıldır devam eden etkinlikte kütüphanede bulunan 2 bine yakın kitaptan birkaçı ele alınarak en ince detayına kadar incelenip sunumlar halinde tartışması yapılıyor.

ÖZEKİNCİ: AMAÇ İNSANLARIN BİLİNÇLİ KİTAP OKUMASI

KAYED Başkanı Murat Özekinci, düzenledikleri etkinliğin amacını anlatarak, “Kitap Atölyesi Programında kitap listemiz ar. Katılımcı arkadaşlarımızın hepsi aynı kitabı okuyor. Bu hafta da 99. haftamız. 99. KAYED Kitap Atölyesi’ni gerçekleştireceğiz. Bu haftaki kitaplarımız 2 tane. Genelde bir tane oluyor ama 99.haftaya özel 2 tane kitabımız var. bir tanesi Sabahattin Ali’nin Kuyucaklı Yusuf kitabının sunumunu yapacağız. İkinci olarak ta John Steinbeck'in Fareler ve İnsanlar isimli kitabının sunumunu yapacağız. Bu hafta iki kitabımızla bu haftayı dolu dolu gerçekleştireceğiz. Kitap Atölyesi’nde şu an 2 bine yakın kitabımız var. tabi Kitap Atölyesi kütüphanesiz olmazdı. Kütüphanemizi de bu şekilde kurduk. Önümüzde bu 99’ları 199, 299 olacak şekilde ilerlemesini hedefliyoruz. Amaç insanların bilinçli kitap okuması. Kitabı okurken sadece okuma ve geçme ile değil de, kitabın gerçek manada yazılış hikayesini de ele almalıyız” dedi.