Onur Air’in Elazığ Uçuşlarını İptaline ELEP’den Tepki

Elazığ Ekonomi Platformu Onur Air’in Elazığ uçuşlarını iptal etmesine tepki gösterdi. Platform adına açıklama yapan Başkan Süleyman Kamaç, yolcuların, Malatya ve Diyarbakır’a kaymasına neden olacağını ifade etti.

Onur Air’in Elazığ Uçuşlarını İptaline ELEP’den Tepki

Elazığ Ekonomi Platformu Onur Air’in Elazığ uçuşlarını iptal etmesine tepki gösterdi.

Konu İle İlgili Elazığ Ekonomi Platformu Dönem Başkanı Süleyman Kamaç açıklama yaptı ve Doğacak boşluğun başta Anadolu Jet tarafından doldurulması gerektiğini ifade etti.

Kamaç, “Bildiğimiz kadarıyla şirketin Rusya’ya yeni seferleri açıldı. Bu nedenle buradaki uçakları bu seferlere yönlendirdiler. Şirket açısından Rusya pazarı daha cazip gelmiş görünüyor. Bizim için büyük kayıp. İlk etapta bilet fiyatlarında bir artış olacağını düşünmekteyiz. Ayrıca yolcu açısından da kayıp yaşanacaktır. Mevcut haliyle bile seferler yetmezken, yüzde 90 doluluk oranları ile seferler yapılırken böyle bir karar alınması vatandaşı ve iş adamlarını mağdur edecektir” ifadelerine yer verdi.

Bu kararın Malatya ve Diyarbakır’a yolcu kaymasına neden olacağını ifade eden Kamaç,” Bu karar seferlerde tahminen yüzde 25 oranında bir açık oluşturacak. Soruna çözüm olarak ilk olarak THY kuruluşu olan Anadolu Jet’in seferlerini çoğaltması gerekiyor. Aksaklığın yaşanmaması için Anadolu Jet’in bu boşluğu doldurulması gerekiyor. Sivil toplum örgütleri olarak gerekli desteği sağlarsak ve bir toplantı düzenleyip THY yetkilileri ile görüşebilirsek belki bir sonuç elde edebiliriz. Çünkü direkt siyasilerin girişimleri ile sonuç elde etmek mümkün olmayabilir. Gereken desteği de STK’lar olarak sunmamız gerekiyor” dedi. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Salim Dede
Salim Dede - 7 yıl Önce

İllede uçakla gidilecek diye bir zorunluluk mu var başkan efendi. Herkes rahatını düşünüyor. Madem Elazığı veya ekonomisini bu denli düşünüp üzerinde duruyorsunuz da 1200 km yol giden otobüslerimizin çoğu zaman koltukların yarısı boş giderken onların hakkını neden savunmadınız milleti otobüslerle seyahat etmeleri konusunda teşvik edici demeç vermediniz. Tabi tuzunuz kuru para bol kıçınız terlemesin istanbula iki saatte gitmeyi çok iyi bilirsiniz. Hadi ordan menfaat perestler sizi.

Bekir
Bekir - 7 yıl Önce

Onur Air in hurda uçaklarına binmem daha iyi. Uçaktan ziyade tabut onlar tabut. Kaç kez kazaları olmuş araştırın görün. Elazığa seferlerini kaldırması isabet olmuştur.

SIRADAKİ HABER

banner137