İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Mevlüt Or yayımladığı kamuoyu duyurusunda şunlara değindi:

Bu gün sizlere Elazığımızın en önemli ekonomik sorunu olan 6. bölge teşvik sistemi hakkında bir açıklama yapmak istedim.

Elazığ ili 26 Ekim 2016 yılında 6.bölge teşvik kapsamına alındı. 4 yıl süren bu uygulama ne yazık ki 1 Ocak 2021 tarihinde sona erecektir. Bu nedenle Elazığ ili 6.bölge kapsamından çıkartılarak 4.bölge kapsamına alınmıştır.

Biz İYİ Parti Elazığ İl Başkanlığı olarak bu durumu kabullenemeyiz.

Yatırım teşvik sistemi uygulandığı bölgenin stratejik sektörleri için hayati önem taşımaktadır. Üretimin sürekliliği için gerekli olan ana maddelerin ithalat bağımlılığını azaltarak bölgesel yatırımların arttırılmasını sağlamaktır.

Elazığımızda küresel krizin etkilerinin devamlı artarak hayatımıza yansımasına ilaveten 24 Ocak depreminin halkımız üzerindeki baskısı sürerken ortaya çıkan covit-19 virüsü sorunlarımıza her gün yeni sorumluluklar yüklemektedir.

Elazığ esnafı siftah etmeden dükkan kapatmakta, üretim sektörü tamamen durmuş durmda, işsizlik oranı %30 larda iken, her gün yeni bir esnafımız iflas edip kepenk kapatırken bu teşvik statüsünün bir alt statüye çekilmesi kabul edilecek bir uygulama değildir.

Bu talihsiz kararın ivedilikle yeniden gözden geçirilmesi ve yasal olarak tanınan hakkımız olan süre uzatmasının sağlanması inancımız halen sürmektedir.

Çünkü teşvik süresi içinde başlatılan ama sonuçlanmayan yatırımların bitirilebilmesi için öneki dönem süresinin yarısı kadar süre uzatımı isteme hakkımızın kullanılması için iktidara gerekli girişimleri yapabilmek adına sivil toplum kuruluşları ile ortak bir çalışma yapma kararı aldık.

Teşvikler ,ekonomi politikasının en önemli uygulama aracı olup ekonomik birimleri belirli davranışlara yönlendirmeyi amaçlamaktadır. Bu çerçevede yatırım teşvikleri ile toplam yatırım hacminin artırılarak,üretimin ve istihdamın artırılması sektörel gelişimin sağlanması doğu ve güney doğu anadolunun geliştirilmesi için uygulanması zorunlu bir gerçektir.

“ İYİ Parti İl Başkanlığı olarak bizlerin üzerine düşen her türlü sorumluluğu üstlenerek konunun yılmaz takipçisi olacağımıza Elazığ kamuoyu önünde söz veriyoruz. "Amacımız siyaset yapmak değil ilimize hizmettir” dedi.