Elazığ Valiliği 12 – 13 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 13’üncü Elazığ Orcik Festivali ve Bağ Bozumu şenlikleriyle ilgili açıklama yaptı.

İlk olarak müzikli eğlence programlarının iptal edildiği bilgisini www.elazigsonhaber.com ve Kanal Fırat Televizyonu duyurmuştu.

Elazığ Valiliği tarafından yapılan açıklamada; müzikli eğlence programlarıyla birlikte tüm etkinliklerin iptal edildiği açıklandı.

İşte Elazığ Valiliği’nin o açıklaması;

“İlimizde 12-13 Ekim 2019 tarihlerinde düzenlenecek olan 13’üncü Elazığ Orcik Festivali ve Bağ Bozumu şenlikleri programımız, Türk Silahlı Kuvvetleri'mizin Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve Deaş terör örgütlerine karşı düzenlemiş olduğu Barış Pınarı Harekatı'nın başlamış olması nedeniyle iptal edilmiştir.

Kahraman Türk ordumuz şimdi yada gelecekte sınırlarımızda kendine tehdit oluşturacak hiçbir oluşuma izin vermeyecektir. Ulusal güvenliğimizi korumak, huzuru temin ve bölgede barışı tesis etmek ve terör örgütlerinden arındırmak üzere yola revan olan kahraman ordumuzu ve güvenlik güçlerimizi "Barış Pınarı" harekâtında Rabbimiz mansur ve muzaffer kılsın.
Kamuoyuna duyurulur.