AK Parti’den Maden Belediye Başkanı olmak isteyen Orhan Yavuz, aday adaylığı başvuru evrakını İlçe teşkilatına giderek, Başkan Mehmet Deprem’e teslim etti.

“OYUNUZU MADEN’İN GELECEĞİ İÇİN KULLANMAK ZORUNDAYIZ”

Başvurusunun ardından açıklamalarda bulunan Yavuz, “31 Mart 2019 tarihi Maden’in kurtuluş mücadelesini başlayacağı bir tarih olacak. Ama bunu öncesinde hazırlık yapılması gerekir. Nedir bu hazırlık? Kişi kişi, aile aile ulaşıp madendeki sıkıntıyı onlara anlatıp Maden’in yeniden yaşaması için, yeniden kalkınması için Maden’in bitmemesi için her birimize ayrı ayrı sorumluluk düşmektedir. Eğer bu dönem maden iktidar partisine geçmezse, Maden’in son seçimi olacaktır. Dolayısı ile bizim bu yaşadığımız toprakları burayı bitirmek istemiyorsak, dedelerimizin büyüklerimizin burada unutulmasını istemiyorsak, partiler üstü düşünerek bu dönem oylarınızı sadece partimize değil, bir defaya mahsus olmak üzere oyunuzu Maden’in geleceği için kullanmak zorundayız”diye kaydetti.

“AYRI AYRI PROJELERİM VAR”

Yavuz, “Çocuklarımız dışarıya gurbete muhtaç olmak istemiyorlarsa onları mecbur bırakmayacaksak, onlar için istihdam alanları oluşturacaksak bunun temelini bugünden atmamız lazım. Nedir bu? Bir defaya mahsus olmak üzere Maden’in kurtuluşu için oy kullanacağız. Şu anda belediyensin bütçesinin dışında Avrupa Birliği’nin, SODES’in yüzlerce ve binlerce proje çeşitleri var. Maden’in her alanı sosyal, kültürel, ekonomik, istihdamda ayrı ayrı projelerim var”dedi.