Orkun: Maden’deki Tarihi Köprü Yeniden Kazandırılmalı

Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Cezmi Orkun, Maden ilçesindeki tarihi taş köprünün 2019 yılında, sorumsuz madencilik faaliyeti sonucu yıkıldığını iddia etti. Orkun, konuyla ilgili karayolları Genel Müdürlüğü’ne başvurduğunu açıkladı.

Orkun: Maden’deki Tarihi Köprü Yeniden Kazandırılmalı

Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Cezmi Orkun, Maden ilçesindeki tarihi taş köprü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“I.Grup Korunması Gerekli Kültür Varlığı’’ olarak tescillenen tarihi taş köprünün, ilçede faaliyet gösteren özel bir firmanın yaptığı hafriyatın etkisiyle yıkıldığını iddia etti.

Başkan Orkun, “Tarihi taş köprü, sorumsuz ve denetimsiz madencilik faaliyeti sonucu oluşan hafriyatın etkisiyle 30 Ekim 2019 tarihinde yıkılmıştır. Bu yıkımın sorumluluğu konusunda AFAD tarafından yapılan çalışmalar sonucu oluşturulan her iki raporda da, işletmeci firma tarafından dökülen pasalardan kaynaklandığı belirtilmiştir” dedi.

AFAD raporuna rağmen yetkililerin bu konuda harekete geçmediğini dile getiren Doğru Parti Genel Başkan Yardımcısı Cezmi Orkun, Karayolları Genel Müdürlüğü’ne dilekçe gönderdiğini söyledi.

Orkun, “Bu eserin Maden ilçemize kazandırılması, köprünün yeniden restorasyonu ve yıkımına sebep olan firma hakkında gerekli harcamanın tazmin edilmesi için yasal olarak bir işlem yapılıp yapılmadığı hususlarında ki talebimi ilettim” ifadesinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2022, 21:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
İhtiyacimız vardır
İhtiyacimız vardır - 2 yıl Önce

Körpümüzü istiyik devlet el atsın

SIRADAKİ HABER

banner137