Elazığ’da son günlerde orman ve kırsal alanlarda çok sayıda yangın meydana gelmekte.

Artan yangınlarla ilgili Elazığ Orman Bölge Müdürü Salih Çetiner açıklamalarda bulundu.

Bölge Müdürü Çetiner vatandaşların yangın sezonunda olduğumuzu belirterek vatandaşların daha dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

ÇETİNER: ANIZ YAKILMASI YASAK

Orman Bölge Müdürü Salih Çetiner, “Yangın mevsimindeyiz, vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmalarını özellikle istirham ediyoruz. Dikkatli olmaları gerekiyor. Anız yakılması yasak. Yakılması yasak olan anızı yakmamaları, yakınca da kontrollü yakmaları gerekiyor. Çünkü sıçrıyor. Vatandaşlarımız duman gördükleri zaman alo 177 hattını ücretsiz olarak arayabilirler. Yangına ne kadar müdahale edebilirsek yangın büyümeden kontrol altına almış olacağız. Vatandaşlarımızın pikniğe gittikleri zaman yakılan piknik ateşlerini söndürmeden bölgeden ayrılmamalarını ve sigara izmaritlerini söndürmeden çevreye atmamalarını bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇETİNER: 7 GÜN 24 SAAT MUHTEMEL ORMAN YANGINLARINA MÜDAHALE ETMEK ÜZERE HAZIR DURUMDAYIZ

Bölge Müdürü Salih Çetiner, “Özellikle orman teşkilatı yangın sezonu malum Mayıs ayında başlamış, Kasım ayına kadar yangın sezonu devam ediyor. Biz 6 farklı noktaya 6 arazöz, 6 ilk müdahale araçları, 1 su ikmal aracıyla 25 yangın işçisiyle 7 gün 24 saat muhtemel orman yangınlarına müdahale etmek üzere konuşlandırmış durumdayız. Özellikle Harput’ta bulunan plantasyon (ağaçlandırma )sahası, Kömürhan (Pıncirik) ormanlarında 1 tane arazözümüz mevcut. Gezin ormanları da bizim için önemli orada da 1 arazözümüzü konuşlandırdık. Yine Elazığ merkezde de 1 arazözümüz mevcut. Yine merkezden uzak olması hasebiyle Palu ve Kovancılar bölgesinde yangın ilk müdahale aracımız ve 1 arazözümüzü konuşlandırmış durumdayız. Ayrıca Karakoçanda 1 arazözümüz ve yangın ilk müdahale aracımız mevcuttur. Karakoçan’daki arazözümüz özellikle yayla dere veya Tunceli ilindeki yangınlara da müdahale ediyor” şeklinde konuştu.

ÇETİNER: VATANDAŞLARIMIZIN DAHA DİKKATLİ OLMASI GEREKLİ

Elazığ Orman Bölge Müdürü Salih Çetiner, “Bugün Malatya Pütürge Tepehan’daki çıkan yangına Kömürhan’daki yangın ekibimiz yardıma gitmiştir. Yangın kontrol altına alınmış olup soğutma çalışmaları devam etmektedir. Bugün ayrıca Ağın ilçemizde kırsal alan yangını, Kovancılar Hacı Mekke bölgesinde çıkan kırsal alan yangını, Sivrice’de Güney Köyü’nde çıkan yangın ekiplerimiz tarafından müdahale edilerek yangın söndürülmüştür. Vatandaşlarımızın bu yangın sezonunda özellikle daha dikkatli olmalarını, anız yakmamalarını özellikle istirham ediyoruz. Yangınların çıkış sebepleri genelde insan kaynaklı olduğu da bir gerçektir” dedi.