Orman Mühendisleri Odası Elazığ Şubesi, 14. Olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi.

Genel Kurulda önce Odanın mevcut Başkanı Ahmet Turan İnan konuştu, İnan, “Birtakım hedeflerimiz vardı” dedi, sonra bunları neden gerçekleştiremediklerini açıkladı.

“SERBEST ÇALIŞAN ARKADAŞLARIMIZIN EKMEK KAPISI OLDU”

Genel Kurulda aday olmayan mevcut Başkan İnan sitem etti ve “Hiç mi yapılan güzel iş yok, bir defa da takdir edin” diye belirterek “ şimdi şuan ki mevcut bakanlığımız döneminde özel ağaçlandırma seferberliği çıkarıldı. Bu vatandaşlarımıza büyük bir gelir kaynağı ile birlikte yine serbest çalışan arkadaşlarımızın ekmek kapısı oldu. Bunu da bir zahmet teşekkür edin takdir edin ama yok” şeklinde konuştu.

“GENEL MERKEZİ ALIRSAK BİZ MESLEKTAŞLARIMIZIN KAMU ÖZEL SEKTÖR İSTİHDAMI İÇİN HER TÜRLÜ ÇABAYI GÖSTERECEĞİZ”

Başkanlığa aday olan Birliğe Çağrı Grubu Başkanı Hidayet Sarı, projelerini sıraladı ve başkan olması halinde üyelerin bu projelerin takipçisi olmasını istediğini kaydederek “Biz 14. Olağan genel kurul kapsamında birliğe çağrı grubu olarak seçim gezilerimizi faaliyetlerimiz arkadaşlarımıza anlattık. Bu seçim gezileri sırasında beyannamemize koyduğumuz ve meslektaşlarımızın da bu süreci takip etmesini eğer genel merkezi kazandığımız takdirde bizlere hatırlatmasını istediğimiz maddeleri burada tekrar saymak istiyorum. Eğer genel merkezi alırsak biz meslektaşlarımızın kamu özel sektör istihdamı için her türlü çabayı göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

“YILDA BİR KEZ DE OLSA HATIRLANMAK İSTEDİKLERİ BİR GÜN VAR”

Diğer Başkan Adayı Meslekte Birlik Grubu Başkanı Bahri Kalkan da, İnan’ın eleştirilerini yorumladı, “bütçesiz de yapılabilecek işler var” diye söyleyerek “ Yılda bir kez de olsa hatırlanmak istedikleri bir gün var. 1 Mart ormancılık gününde. Onlara bir ufak da olsa hediye verilmesi onların gönüllerinin alınması. Çok da bir şey istemiyorlar. Onlar zaten mesleklerini icra ettikten sonra kendi yaşamlarına çekildiler şimdi Turhan beyin getirdiği eleştiriler vardı. Ben biraz sonrada tekliflerim arasında arkadaşlara anlatacağım” diye kaydetti.

İki adayın yarışacağı Genel Kurulda oylama Pazar günü gerçekleştirilecek.