Orta Okul Şenlikleri Başlıyor!

Elazığ’da farkındalık yaratmak için ortaokul çağındaki yaklaşık 10.000 çocuğa eğlenceli bir gün yaşatmak hedefleniyor.  Şenlik, Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi ve Türkiye Gençlik Vakfı ortaklığında 5 ve 6 Mayıs tarihlerinde 2 gün boyunca farklı aktivitelerle gerçekleşecektir.

Orta Okul Şenlikleri Başlıyor!

Türkiye’nin en geniş katılımlı Çocuk Şenliği'ni geleneksel hale getirmek için bu yıl dev organizasyonunun 1’ncisi Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi ve Türkiye Gençlik Vakfı ortaklığında gerçekleştiriliyor.

 Her yıl ortaokul çağındaki yaklaşık 10.000 dolayındaki çocuğa eğlenceli bir gün yaşatmayı hedefleyen etkinlik, bu sene Elazığ’da farkındalık yaratmak için etkinlik gerçekleştirilecektir.

Ne varsa gençlikte var ve gençliğe verilen önemi bir kadre olsa da sahiplenmeyi ve gençliğe verilen değeri bir kat daha yükseltmek için Elazığ merkezindeki öğrencilerin yanı sıra ilçelerden de öğrencileri şehre çekerek bu etkinliği şenlendirmek ortaokullu gençlerimiz arasında birlik ve beraberliği sağlamakta en büyük hedefler arasındadır.

Şenlik 05 Mayıs 2018 ve 06 Mayıs 2018 tarihlerinde 2 gün boyunca olacaktır.

ETKİNLİKLERDEN ÜCRETSİZ OLARAK FAYDALANACAKLAR

Gerçekleşecek bu 2 günlük etkinlikte öğrenciler  gerçekleşecek olan faaliyetlerde binicilik, okçuluk, uçurtma, kürsübaşı, mehter, körebe, saklambaç, mozik çevirme, bilye, çuval yarışı, akıl oyunları, masa tenisi, minigolf, kaşıkla yumurta yarışı, mobil oyun otobüsleri, halat çekme yarışı, kungfu, vatan marşları korosu, futbol, basketbol, kitap okuma alanı, bilek güreşi, engelli parkuru, tırmanıcılık, teniskortu, matrak, oryantiring, oba kurulumu, ebru sanatı, yap-boz, okur-yazar buluşması, dikkat ölçme oyunları, hatıra fotoğrafı alanı, bowling, konser, yakan topu, ip atlama, nesne bulma, taş devirme, halka içerisinde geçme, hacıvat ve karagöz tiyatro gösterimi, birdir bir, strateji oyunu, dart, bocce, sek sek, su tabancası yarışması ve çiğköfte ziyafeti gibi bir çok etkinliklerden ücretsiz olarak faydalanacaklardır.
“ŞENLİK ALANLARINDA SANAL DEĞİL GERÇEK ARKADAŞLARIYLA BULUŞACAK”

TÜGVA başkanı Mustafa Şerifoğulları etkinlikle ilgili yapılan açıklamada, “Zamanlarının büyük bir bölümünü bilgisayar ve tablet gibi teknolojik aletlere ayıran çocukları biraz olsun sokağa çıkartarak gerçek arkadaşlarıyla, geleneksel oyunlarda buluşturmayı hedefliyoruz. Bu etkinlik ile çocuklarımızı geleceğe hazırlamak ve içlerindeki enerjilerini ortaya çıkarmalarını istedik. Çocuklarımız şenlik alanlarında sanal değil gerçek arkadaşlarıyla buluşacak. Arkadaşlığı, ekip ruhunu ve kaynaşmayı öğrenecek. Çocuklarımıza burada doğruyu ve güzeli seçenek olarak sunacağız”denildi.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2018, 13:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137