OSB Mali Genel Kurulu Gerçekleştirildi

Organize Sanayi Bölgesi Olağan Mali Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda Başkan Suat Öztürk, yönetimin arsa vermiyor iddialarına yanıt verdi.

OSB Mali Genel Kurulu Gerçekleştirildi

Organize Sanayi Bölgesi Olağan Mali Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Mali Genel Kurula Bakanlık temsilcileri, Organize sanayi bölgesi yönetim kurulu üyeleri ve sanayiciler katıldı.

ÖZTÜRK: BİN KİŞİLİK BİR İSTİHDAM SAĞLIYORLAR

Toplantıda konuşan OSB Başkanı Suat Öztürk, “Özellikle 2018 6. Bölgeye alınmamız Elazığ için cidden büyük bir katkı sağlamıştır, fayda sağlamıştır. Bu tabi yeni yapılacak yatırımcılar için veya tevsi yatırımlar için, ek yatırımlar için bunlardan faydalanabiliyor. O dönemde 6. Bölgeye alınmasında emeği geçen herkese, bütün sivil toplum örgütlerine, siyasilere ve organize sanayinin yapmış olduğu çalışmalara herkesin emeğine teşekkür ediyoruz. Bunun etkisiyle tabi ki ciddi manada Elazığ’a katkı sağlanmıştır. Bu katkılar yeni yatırımcıları beraber getirmiştir. Özellikle tekstil konusunda ciddi manada bir katkı getirmiştir. Bizim eski bir fabrikamız vardı Elteks’in. Vakıflar Bankasındaydı, tekstilci bir kardeşimiz burayı satın alarak burada SMM Tekstil olarak bir yatırım yaptılar. Şu anda 600-650 kişi ile çalışıyor. Faaliyete geçti. E burada bin kişiye personelle işe başlanamıyor. Belli bir süreç eğitimlerin, programların dışında. Bin kişilik bir istihdam sağlıyorlar” ifadelerini kullandı.

ÖZTÜRK: EĞER BAŞLAMAMIŞSA BİZ BUNLARI İPTAL EDİYORUZ

Başkan Öztürk, “15 firmaya parsel tahsis etmişiz, 11 firmanın da 20 parselini iptal etmişiz. Dışarıda şöyle bir algı var; Elazığ Organize Sanayi Başkan veyahut yönetimi zaman zaman ‘arsa istiyorlar, yatırımcıya arsa vermiyorlar’ ben şunu da ifade edeyim size; 9 tane firma 2018’de üretime geçmiş. Biz hep şunu değerlendiriyoruz; biz müracaat dosyasını eksiksiz istiyoruz. Eksikler varsa tamamlamasını istiyoruz. Resmi olarak. Çünkü artık bilgisayar sisteminde bakanlıkta bunları görebiliyor ve inceliyoruz. Olan bütçesini, yatırım gücünü, yatırım portföyüne, yapacağı yatırım mantıklımı? Finansman durumunu nasıl ayarlayacak? Yani biz vermiş olduğumuz arsayı yatırım yapmamışsa, programa göre taahhütlüne göre 3 ayda inşaata başlayacağım demiş. 5 ayda inşaata başlayacağım demiş. Bunu eğer belli bir imkanlarla bekletebilmişsek, bekletmişsek eğer başlamamışsa biz bunları iptal ediyoruz. Gelip projesini bile vermiyorlar” şeklinde konuştu.

ÖZTÜRK: ELEKTRİK VE DOĞALGAZIMIZDA DÜŞÜŞ VAR

Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Suat Öztürk, “Elektrik ve doğalgazımızda bizim 2017’ye göre düşmeler var. Bu ekonominin yeni yatırımları olmasına rağmen iyi kötü bazı firmaların üretime geçmesine rağmen. Mesela 2017’de 94 milyon 345 milyon KW tüketimimiz var, 2018’de 93 milyon 814 KW. Burada aşağı yukarı 500 bin KW civarında bir düşüş yaşanmış. Yeni yatırımlar olmasına rağmen. Doğalgaza baktığımız zaman orada biraz daha ciddi şey var. 2017’de 9 milyon 771 bin metre küp tüketim var, 2018’de 7 milyon 995 bin. Burada aşağaı yukarı 1 milyon 800 bin metre küp doğalgaz tüketimi düşmüş” dedi.

ÖZTÜRK: ÜRETMEK, BU GİRDİ MALİYETLERİYLE GERÇEKTEN ZOR

“Üretmekten başka çaresi olmayan bir ülkeyiz” diyen Başkan Öztürk, “Biz üretmekten başka çaremiz olmayan bir ülkeyiz. Üretirken de tabi devletimizden, hükümetlerden ekonomik enstrümantal olarak insanlara faydalı olacak, katma değer sağlayacak, insanları teşvik edecek, zulmetmeyecek şekilde yasa, prosedürlerle insanları teşvik etmesi lazım. Pazar konusunda daralmaların önlenmesi lazım. Gerçekten elektrik enerjisinde 1 buçuk yılın içinde yüzde 120’nin üzerinde artışlar olmuş. İnşallah bunlar ileride dolar kurları aşağı gelir, dolar kurlarıyla paralel olarak da tutar bunlar ciddi manada fiyatlar aşağı gelmesi lazım. Gerçekten sanayicilik, üretmek, bu girdi maliyetleriyle gerçekten zor. Dünyada da rekabet etmek zor, ülke içinde de rekabet etmek zor” ifadelerine yer verdi.

Olağan Mali Genel Kurulda yeminli mali müşavir raporu, bilançonun, gelir gider tablosunun okunması gerçekleştirildi. Yönetim Kurulu Faaliyet raporu, denetim kurulu raporu, bağımsız denetim raporları, bilançonun, gelir gider tablolarının görüşülmesi yapıldı, oylaması yapıldı ve kabul edildi. Genel Kurulun sonunda 2019 yılı bütçesi ve çalışma programları görüşülerek karara bağlandı.

HABER: SITKI TAŞEL

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2019, 16:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Selim
Selim - 5 yıl Önce

Suat başkanım, abisi Tahir bey, abisi Metin bey hepsi çok değerli insanlar. Öztürk ailesinin Elazığa yaptıklarını maddi manevi yazsan roman olur ama onlar iyiliği sessiz yaparlar bakmayın şimdi darda olduklarına bugünleride geçer elbet

SIRADAKİ HABER

banner137