Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu tarafından Gedik Restaurant’ta iftar programı düzenlendi.

Düzenlenen programa Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ AK Parti Milletvekili Tahir Öztürk, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Dumandağ, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, STK Temsilcileri, iş adamları, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

“ELAZIĞ ORGANİZE SANAYİ GİTTİKÇE BÜYÜYOR”

Programda konuşan Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, “Yüce Rabbim inşallah bu yemekleri tekrar Ramazanlara bütün Ümmet-i Muhammed’i eriştirmeyi nasip etin. Yine Pazar’ı Pazartesine bağlayan akşam kandil akşamı, bütün arkadaş ve kardeşlerimizin kandilleri mübarek olsun. Ayın 14’ünde arefe günü, bayram bu Ramazan Bayramı bütün İslam alemine, bizlere, çalışanlarına ve Filistin’deki Müslümanlarımıza, Suriye’deki Müslümanlarımıza, mağdurlara Allah onlara da gönüllerine göre iyileri nasip etsin, iyileri eriştirsin. Elazığ Organize Sanayi gittikçe büyüyen bir Organize Sanayi. Bundan 8 yıl evvel 62 tane işletmesi olan bir Organize Sanayi’nin bugün 237 tane işletmesi olan bir Organize Sanayi. 150 hektarlık olan bir Organize Sanayi bugün 630 hektarlık bir Organize Sanayi. Organize sanayimizin 2023 hedefleri var. İnşallah 2019’un ortalarında Elazığ’da çalışan sayısı yeni yatırımcılarla beraber 10 ila 12 bin olacak. Hedefimiz bu. Ciroları ona göre yükselecek, istihdamdaki paralellik enerji tüketimini de yükseltecek. Bugün enerji tüketimini 5 yıl önceye göre 4 e katlamışız, doğalgazı 5 e katlamışız. Onun için bu yeni 6. Bölge kapsamına girmesiyle bir hareketlilik var. İnşallah Rabbim iyi ederse bu seçimlerden sonra Elazığ’da yatırımcılar daha da ciddi manada artacaktır” ifadelerini kullandı.

“ELAZIĞ YATIRIMCILARI CEZB EDECEK BİR ŞEHİR”

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ise, “Böylesine anlamlı bir gecede bu güzel iftarda hepinizi saygıyla, sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum. Özellikle bizi bir araya getiren Sayın Başkanımızla yönetimine teşekkürlerimi sunuyorum. Allah kendilerinden razı olsun. Ramazan ayının yavaş yavaş sonuna geldik. Son 6 güne doğru giriyoruz. Rahmet ayı, bereket ayı, ufran ayı. Günahlardan arınma, kusurlardan arınma ayı. Rabbim hakkıyla eda etmesini bize nasip eylesin. Tuttuğumuz oruçları kabul eylesin. İnşallah hitamına da, bayrama da en güzel şekilde ulaşmayı bize nasip eylesin. Gerçekten taktire şayan bir OSB. Türkiye’de örnek gösterilecek, gelen görenlerin de taktir ettiği, sitayişle bahsettiği çalışmalarıyla, faaliyetleriyle, üretimiyle, yönetim biçimiyle, profesyonel yönetim anlayışıyla ve çevresiyle gerçekten örnek bir OSB. Özellikle Doğu’da çok önemli bir işlev gören bir OSB. Elazığ gelişiyor, kalkınıyor, büyüyor. OSB’mizde gelişiyor, büyüyor. İnşallah yeni bir alan ilave edilmesi ve yatırım alanlarının açılmasıyla çok daha gelişecek, büyüyecek. Hedef 10 bini aşan bir istihdam. Şu anda 237 yatırımcı var, çok yoğun yatırım talebi var. Onların da karşılanmasıyla birlikte Elazığ ekonomisine, istihdamına çok iyi katkı vermeye devam edecek. Elazığ’ın göz bebeği olmaya devam edecektir. Elazığ’da 2. OSB kurulma aşamasında, alt yapı çalışmaları başlayacak. Onunla birlikte inşallah yeni kurulacak OSB’lerle 5 tane OSB’miz olacak. İhtisas OSB’leri ile birlikte. İnşallah Elazığ’a hep şunu vurguluyoruz, kamusal alt yapısının yatırım ortamını son derece güçlendirmiş, kurumsal alt yapısını tamamlamış, ulaşım modları, lojistik modları çok iyi olan ve yatırımcıları cezb edecek her türlü potansiyeli olan ve alt yapıya sahip olan bir şehir” şeklinde konuştu.