4 kısımın dolduğu Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde 5. Kısımın 1. Etabının açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Ak Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çiçek, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Elazığ Ticaret ve Sanaui Odası Başkanı İdris Alan ve çok sayıda davetli katıldı.

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, hedeflerinin 2018 yılının Haziran ayına kadar 5. Kısımda 50 tane firmanın kurulumunu tamamlamak olduğunu söyledi.

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, “Burası 5. bölümün, 1. Etabı şu ana kadar 4 etap yaptık. Bu 80 hektarlık bir alan. İinşallah nasip olacak bir değişiklik yaptık. Başbakanımız yada Cumhurbaşkanımıza inşallah açtıracağız. 24 tane faaliyete geçmiş fabrikamız var. 13 tanesi de inşaat olarak devam ediyor. İnşallah yıl sonu ve Ocak, Şubat ayına kadar 13 tanesi daha bitecek” ifadelerini kullandı.

OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, Türkiye’nin Organize Sanayi Bölgeleri konusunda çok önemli bir yerde olduğunu belirtti.

OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, “Organize sanayi bölgeleri Cumhuriyet dönemimizin en başarılı projelerinden bir tanesi. Yanlış sanayileşmenin Ülkede ortaya koyduğu performans ve çalışma ortamı hamt olsun bugün ülkemizi bu noktalar taşıdı. Biz artık bu projeyi ihraç eden bir ülke haline geldik. Organize sanayi bölgesi birikimimizi ve tecrübemizi yurtdışında başka ülkelerin bilgilerine ve onların uygulamalarına ihraç eder duruma geldik” şeklinde konuştu.

Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk, Elazığ Organize Sanayi Bölgesine yapılan yatırımlar hakkında bilgiler verdi.

Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk, “Bakanlığımız kredai desteğiyle Elazığ Organize Sanayi Bölgesinin 115 hektarı 1990 yılında, 155 hektarı 2001 yılında, 172 hektarı 2010 yılında tamamlanmıştır. Ayrıca 2. Etabın yol kaplama inşaatı da 2006 yılında tamamlanarak sanayicilerimizin hizmetine sunulmuştur. Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde 21 sanayi parselli 198’i sanayiciye tahsis edilmiştir. Tahsisi yapılan bu projelerde sanayicimiz 151 tesis kurarak üretime geçmiştir. Bu projeler için bakanlığımızca kullanılan kredinin 2017 yılı fiyatlarıyla karşılığı yaklaşık olarak 46 milyon Türk lirasıdır” dedi.
Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, OSB’de hizmet veren yatırımcılara başarılar diledi.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Üretimin daha düzgün, daha verimli olabilmesi için başında bu altyapının bitirilmiş olması ve bugünde bunun açılışını yapıyor olmamız çok önemli bir anlam ifade eder. Hizmet veren bütün yatırımcılarımıza rabbim bol bereketli kazançlar versin. Üretim imalat, hammaddenin bir yerden gelip diğer taraftan mamul madde olarak çıkmasıdır. Türkiye’deki ekonomik kalkınmaya en büyük katkıda mamül maddenin sayısıdır” ifadelerini kullandı.

Organize sanayinin kuruluşu hakkında bilgiler veren Ak Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, hükümet olarak yatırımcıların sürekli yanlarında olduklarını belirtti.

Ak Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, “Biz 2023 hedefimiz var, 2053 hedefimiz var, 2071 hedefimiz var. Bu hedefe ulaşabilmek için çok çalışmamız lazım, üretmemiz lazım. Hedefimiz Dünya da ilk 10 arasında olmamız lazım.Bunun için Elazığ’da  öncülük edecek buradaki sanayicilerimiz üretimlerini arttırdıkça biz hükümet olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Bu destekler sadece 6. Bölgeyle cazibe merkezi almak yetmiyor. Kredisiyle, diğer imkanlarıyla pazarlamadaki sıkıntıları, ulaşımla elemanıyla bunları birebir çözmek zorundayız. Elazığ’da zaten insan kaynağında sıkıntı yok. Üniversitemiz var, yetişmiş insanımız var, teknik düzeyli insanlarımız var. Dolayısıyla biz 2023 hedeflerini, 2071 hedeflerine ulaşmış olacağız” şeklinde konuştu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çiçek, yatırımcıların ülke için çok önemli olduğunu belirterek, “1 kişiyi istihdam eden kişinin eli öpülür” dedi. 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çiçek, “Bir yatırım için emek veren bir kişiyi istihdam eden insanın eli öpülür. Dolayısıyla bu yatırımcıyı hepimiz takdir etmemiz lazım. Söylediğim sözlerden bir tanesidir “Şüphesiz çalışanımızla birbirini kucaklayan bu yapı namerde muhtaç yapmaz” ülkemizi, milletimizi, memleketimize bu yüzden de burada bulunduğum için bu güzel faaliyete bakanlığımızın destekleri ve katkılarıyla ama işi yapan sizlersiniz. Bizler devletin imkanlarını size şu pay deyip yolluyoruz buralara. Asıl olan sizin yaptıklarınızdır. Devlet o yüzden sizinle beraber, hükümetimiz sizinle beraber. Milletimizin ufku her şeyin önünde biliyoruz, onların yanındayız. Elazığ veya ülkemizin her yerinde yatırım yapmak isteyen her kim varsa onların yanındayız diyorum” dedi.

Elazığ’ın önemli bir şehir olduğunun altını çizen Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ise yatırımcının önünün açılması gerektiğine dikkat çekti.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Bu açıdan üreticilerimiz, sanayicilerimiz, yatırımcılarımız başımızın tacıdır. Onlar için ne yapsak azdır. Ne yapsak yeridir. Bizim tabi kamu olarak kolaylaştırıcı olmamız lazım. Yatırım ortamını iyileştirip, yatırım ekosistemini iyi hale getirip yatırımcının önünü açmamız lazım. Bürokratik engelleri hızlı bir şekilde kaldırıp çok hızlı bir şekilde karar alma süreçlerinden, yatırım süreçlerinden hem de onay süreçlerinde önlerini açmamız lazım. Bunu sağlamamız lazım. Bizim artık illerde tek durak ofisine geçmemiz lazım. Bir yatırımcı geldiği zaman başvurusunu yapacak, bir de onayını alacak o kadar. Gerisini tamamen kamunun takip etmesi lazım. Danışmanlığa varıncaya kadar. Bütün o süreçleri kamunun yönetip yatırımcının önüne koyması lazım hızlı bir şekilde. Bu yatırım kararları da çok önemli bir husus” ifadelerini kullandı.

Daha sonra 24 firmanın üretime geçtiği OSB 5. Kısım 1. Etabın alt yapı açılışı gerçekleştirildi.