OSB’de İstihdam Teşvikleri Anlatıldı

İstihdam seferberlği çerçevesinde " Yeni Nesil Teşvik Uygulamaları" İstihdam Teşvikleri Bilgilendirme Toplantısı Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

OSB’de İstihdam Teşvikleri Anlatıldı

Toplantıya Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ Organize Sanayi Bölge Başkanı Suat Öztürk, Sgk İl Müdürü Ayhan Tuncer, İş Kur İl Müdürü Abdullah Balcı, sanayici ve iş adamları, Mali müşavirler katıldı.

ÖZTÜRK: SAĞLAYACAĞI KATKILARI ÖNEMSİYORUZ

Toplantının açılışında konuşan Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Suat Öztürk yaptığı konuşmada, İstihdam seferberliği çerçevesinde sunulan imkanların son derece faydalı olduğunu belirterek soru cevap kısmında kurum müdürlerimiz konu ile alakalı merak edilen soruları cevaplayacaklar, istihdam ve sanayimize, işverenimize, sağlayacağı katkıları önemsiyoruz” dedi.

Toplantıda daha sonra oluşturulan komisyon istihdam teşvikleri ile ilgili sunumuna başladı.

BALCI: İSTİŞARE SONUCUNDA SAYI 2.5 MİLYON İSTİHDAM OLARAK BELİRLENDİ

İlk olarak söz alan İş Kur İl Müdürü Abdullah Balcı, istihdam seferberliğinin her geçen yıl biraz daha artarak devam ediyor, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan' ın TOBB ile yaptığı istişare sonucunda sayı 2.5 milyon istihdam olarak belirlendi. Bu doğrultuda ilgili paydaşlarımızla verimli çalışmalar sürdürüyoruz. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odamız ile MEGİP projesini sürdürüyoruz, buna ek olarak istihdam seferberliğinde yapacağımız çalışmalar ile istenen seviyeyi yakalayacağız, İş Kur İl Müdürü Balcı, programlardan faydalanan işletmelerin program sonunda yasaklı duruma düşmemeleri için dikkat etmeleri gereken hususlara dikkat çekti.

Balcı 3 ay boyunca programdan faydalanan işletmelerin personel giderlerinin tamamını devletin karşılayacağını ifade ederek, gerek Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız, gerek OSB Başkanımız ve diğer paydaşlarımızdan çok ciddi destekler görüyoruz, ben kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

TUNCER: ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ

Toplantıda daha sonra söz alan SGK İl Müdürü Ayhan Tuncer, işverene bu program sayesinde avantajlar sağlanması ve bu avantajın faydaya dönüşmesi ilkesi önem arz etmektedir. Bizler farkındalık oluşturarak istihdam seferberliğini ülkemiz adına katkıya dönüştürebilirsek ne mutlu bize, yeni nesil teşvik uygulamaları noktasında ilimize en üst seviyede yansımasını sağlamayı hedefliyoruz, diyen SGK İl Müdürü Tuncer,  20 ye yakın teşvik uygulaması oluğunu bu teşviklerin kimleri nasıl kapsadığı yada kapsayacağı konusunda bilgilendirme çalışmalarımıza devam ediyoruz, dedi.

Bir hatırlatmada bulunan Elazığ İş Kur Müdürü Abdullah Balcı, program çerçevesinde çalıştırılacak personelin, İş Kur' a kayıtlı işsizler arasından seçilmesi gerektiğini ifade etti.

Yeni nesil istihdam teşvikleri  bilgilendirme toplantısında daha sonra konuşan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, mevcut teşvik uygulamalarının en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, Mali Müşavirlere bu konuda bu meselenin en iyi şekilde anlatılması noktasında büyük görev düştüğünü belirterek, yeni teşvik uygulamaları programından  şehrimizin en yüksek seviyede faydalanması için çalışmalar yapmalıyız, dedi.

ARSLAN: YENİ NESİL TEŞVİK UYGULAMALARI BİLGİ MASASI'NIN HİZMET VERMESİ KARARLAŞTIRILDI

Başkan Arslan, İş Kur ve SGK tarafından bir bilgilendirme masası kurulması gerektiğini, bu kapsamda teşvik uygulamalarından faydalanmak isteyen firmaların, muhasebecilerin, ilgili muhatapların gelip bilgi alabilmelerinin sağlanması adına belirli noktalarda bilgi merkezleri oluşturulması önerisi, hemen uygulamaya geçirildi ve hafta içi 5 gün süre ile Nisan ayı sonuna kadar bilgi almak isteyen işletme yetkilileri ve muhasebeciler için, Yeni Nesil Teşvik Uygulamaları Bilgi Masası'nın hizmet vermesi kararlaştırıldı. Yeni Nesil Teşvik Uygulamaları konusunda bilgi sahibi olmak isteyen işletmeler, işletme yetkilileri ve muhasebeciler, Elazığ Organize sanayi Bölgesi yerleşkesi içerisinde hizmet verecek olan Bilgi Masasından, bilgi alabilecekler.

Programda daha sonra İş Kur İl Müdürü Abdullah Balcı, SGK İl Müdürü Ayhan Tuncer ve uzmanlar soru cevap kısmında katılımcıların sorularını cevapladılar.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137