Osman Paşa’nın İsmi TBMM Gündeminde

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un Şehit Korgeneral Osman Erbaş’ın isminin Elazığ Havalimanı’na verilmesini içeren kanun teklifi Salı günü meclis gündeminde.

Osman Paşa’nın İsmi TBMM Gündeminde

Bingöl’den kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait Cougar tipi helikopter, Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Çekmece Köyü ile Nemrut Dağı yakınlarında düşmüş, meydana gelen olayda, Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın da aralarında bulunduğu 11 askeri personel şehit olmuştu.

Elazığ halkının her kesimi tarafından sevilen Osman Erbaş’ın isminin Elazığ Havalimanına verilmesi için  CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, öneride bulunmuştu.

Kanun teklifinin gerekçesinde şu ifadelere yer verildi, “Ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü için canını hiçe sayan şehitlerimize minnet borçluyuz. Bizler evlerimizde ailelerimizle, sevdiklerimizle otururken onlar gece gündüz demeden, zorlu koşullarda bayrağın dalgalandığı her karış vatan toprağında görev yapan kahramanlardır. Milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kahraman mensuplarının daima milletimizin kalbinde ve hafızasında olması, üzerinde yaşadığımız topraklar için yapılan fedakarlıkların nesillere aktarılması ile mümkündür. Aziz vatanımız için toprağa düşen şehitlerimizin isimlerinin önemli kurumlarda yaşatılması, buraların yıllar sonra gelecek nesiller için de birer hafıza merkezi işlevi görmesine neden olacaktır. Kahramanlarımızın emanetleri olan şehit yakınlarının bir nebze de olsa acılarını hafifletmek ve şehitlerimizin hatıralarına hak ettiği saygıyı vermek amacıyla; 4 Mart 2021 günü Bitlis’te gerçekleşen helikopter kazasının ardından şehit olan, 15 Temmuz gecesi “Kendi can güvenliğimizi düşünmeden sadece bir tek tabancayla yollara düştük. Bu millet var oldukça silahlı kuvvetler var olacaktır” diyen, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş’ın anısını yaşatmak için Elazığ Havalimanı’na şehit Korgeneralimiz’in adı verilmelidir”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Adnan yiğit
Adnan yiğit - 3 yıl Önce

Konuyu ülke gündemine taşıyan ve takip eden Gürsel Erol vekilimize Elazığ minnettar kalacak.

SIRADAKİ HABER

banner137