AFAD İl Müdürlüğü görevini vekâleten yürüten ve başarı çalışmalara imza atan Osman Pıhtılı’nın asaleten ataması gerçekleştirildi.

Asaleti tasdiklenen AFAD İl Müdürü Osman Pıhtılı,1974 yılı Elazığ doğumlu.

Meslek hayatında özel sektörde başlayıp daha sonra 1997-2003 yıllarında Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü Bünyesinde Sınıf Öğretmenliği yaptı.

2003-2009 yılları arasında Mülga Bayındırlık İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü Bünyesinde Sivas ve Elazığ’da Jeoloji Mühendisi olarak görev yapan Pıhtılı, 2005 yılında Sivas İli Koyulhisar İlçesi Sugözü Köyünde 15 vatandaşımızı kaybettiğimiz ve 55 Adet konutun yıkılmasına sebep olan çamur akması ve heyelan olayında bölgede aktif ve sorumlu mühendis olarak çalıştı ve başarılı çalışmaları nedeni ile dönemin il valisi tarafından takdirname ile onurlandırıldı.

Zemin etüt laboratuvarında jeoloji mühendisi olarak görev yapan Pıhtılı,2007 yılında meydana gelen Elazığ merkez ilçe ile sivrice ve maden ilçelerini kapsayan bin 772 adet hasarlı yapının olduğu sivrice depreminde hak sahipliği ve borçlandırma komisyon sorumlusu olarak çalıştı.

2009 -2018 yılları arasında Elazığ Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde Planlama ve Zarar Azaltma, İyileştirme ve Deprem Şube Müdürlüğü ve İş Güvenliği Uzmanlığı görevlerini yapan Osman Pıhtılı, evli ve dört çocuk babasıdır.

Medya grubumuz olarak asaleten ataması gerçekleşen AFAD İl Müdürü Osman Pıhtılı’yı tebrik eder görevinde başarılar dileriz.