Çayda çıra Mahallesi’nde konumu belirlenen Osmanlı Camii’nin yapılması için hayırseverlerin yardımına ihtiyaç var.

Caminin yapılması için hayırseverlerin yardımına ihtiyaç olduğunu ifade eden emekli imam Mehmet Güvercin çağrıda bulundu.

Güvercin, “Önce valimiz olmasıyla bürokrasimize ve ardından iş adamlarımıza hasetten çok rica ediyoruz. 5-6 aydır burası açılmış. İnşallah birileri çıkacak burasını biz yapıyoruz diyecek ve memleketimize, milletimize hayırlı olacağına ben inanıyorum. Herkesin bir tuğla dahi olsa burada yardımda bulunmalarını ve ilgi alaka göstermelerini rica ediyorum” dedi.

Mahallede cami ve taziye evi eksiğinin olduğunu söyleyen Çaydaçıra mahalle muhtarı Hıdır Türkmen, özellikle ramazan ayında yaşlıların ve çocukların camilere ulaşım sağlamakta sıkıntı yaşadıklarını ifade etti.

Türkmen, “Malumunuz çaydaçıra mahallesi her geçen gün büyümekte ve nüfusu artmakta olan bir mahalle. Bugün Osmanlı Camii’mizin temelini kazdık. Allah’a şükür emekli hocamız Mehmet Bey’in dernek başkanlığı ile işi yürütmekteyiz. Mahallemizin bu cami alanın olduğu bölgede yaklaşık 2 bin konut mevcut. Buradaki vatandaşlarımız sıkıntı yaşamaktadırlar” diye kaydetti.

Caminin temelinin atıldığını belirten Osmanlı Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hüseyin Yeşiltan, yardımda bulunmak isteyenlerin İban üzerinden ve derneğe ulaşarak yapabileceklerini söyledi.