Osmanlı Turan Ocakları Tarafından Program Düzenlendi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle etkinliklerin bir durağı Da Elazığ Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ydi. Osmanlı Turan Ocakları tarafından düzenlenen programda engelliler gönüllerince eğlendi.

Osmanlı Turan Ocakları Tarafından Program Düzenlendi

Elazığ Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde 3 Aralık Dünya Engeliler Günü nedeniyle Osmanlı Turan Ocakları tarafından bir program düzenlendi.

KAYA: AMACIMIZ BİZE EMANET EDİLEN BU ÇOCUKLARI BU ÇATI ALTINDA HİÇBİR AYRIM GÖZETMEKSİZİN EĞİTMEKTİR

Okul Müdürü Caner Kaya programda yaptığı konuşmada, “Bizlere düşen görev; Dünya Engelliler Günü için toplumun her kesimine görevler düşüyor. STK’lara, bizim gibi devlet kurumlarına önemli görevler düşüyor. Bizim buradaki görevimiz Elazığ Özel Eğitim Okulu idareci öğretmenleri ve çalışanları olarak hayata gülümseyen, mesleğini benimseyen, görevini önemseyen genç, dinamik bir eğitim kadromuzla eğitimin ön gördüğü kurallar koşullar çerçevesinde saygı ve sevgiye dayalı bir ciddiyetle bize emanet edilen çocukları yetiştirmek en büyük idealimizdir. Amacımız ise bize emanet edilen bu çocukları bu çatı altında hiçbir ayrım gözetmeksizin eğitmektir” ifadelerini kullandı.

ŞAHİN: HİÇBİR GÜN UNUTMAMAMIZ GEREKMEKTEDİR

Osmanlı Turan Ocakları İl Başkanı Onur Şahin ise, “Engellilik sadece engellerin ve ailelerin maruz kaldığı bir sağlık sorunu olmaktan ziyade, sosyal boyutlarıyla her birimizi yakından ilgilendiren olumsuz etkinliklerini asgariye indirmek için herkesin katkı ve ortak çabasına ihtiyaç duyan toplumsal bir husustur. Engelli kardeşlerimize destek olmak, hizmetlerinde bulunmak her şeyden önce bir gönül işidir. Unutulmamalıdır ki; her sağlıklı bireyin birer engelli olduğu ve aniden bu hizmetlere maruz kalacağını hiçbir gün unutmamamız gerekmektedir” şeklinde konuştu.

BALALAN: BURADA OLMAKTAN MUTLULUK DUYDUĞUMUZU BELİRTMEK İSTERİZ

Osmanlı Turan Ocakları Teşkilat Başkanı İrfan Balalan, “Buradan engelli ailelerine ve okul müdürmüz başta olmak üzere tüm öğretmenlerimize gösterdikleri ilgi alakadan dolayı, öğrencilerimizin kendi bireysel alanlarını oluşturdukları için çok teşekkür ediyorum. Bugün burada bizi ağırlayan okul müdürümüze, sayın velilerimize 3 Aralık günü vesilesiyle burada olmaktan mutluluk duyduğumuzu belirtmek isteriz” dedi.

ÇAKMAK: İSTEDİKLERİ TEK ŞEY SEVGİ

Osmanlı Turan Ocakları Kadın Kolları Başkanı Ayşe Çakmak da, “Onların istediği tek şey sevgi. Başka da hiçbir şey değil. Acımakta değil. İlgi, alaka, samimiyet, bunun dışında başka hiçbir şeye ihtiyaçları yok. Para verseniz almazlar, mal mülk verseniz almazlar. İstedikleri tek şey sevgi. Biraz daha duyarlı davranmak ve umarım toplum olarak bundan sonra biraz daha duyarlı oluruz” diye konuştu.

OĞUZHAN: SEVGİ GÖSTERMEMİZ GEREKTİĞİNİ BURADA BELİRTMEK İSTİYORUM

Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mahsun Oğuzhan, “Bundu sadece 3 Aralık olarka değil de her gün yapıyormuş gibi, çocuklarımızı her gün ziyaret ediyormuş gibi bunları ziyaret edip bunların kucaklayıp sevgi göstermemiz gerektiğini burada belirtmek istiyorum” ifadelerine yer verdi.

ERGEN: BURADA KENDİMİZİ SORGULAMAK ZORUNDAYIZ

Kent Konseyi Başkanı Murat Ergen de, “İnsan düşündüğü zaman eğitim hakkı en kutsal haklardan birisidir. Eğitim hakkı herkeisn en doğal hakkıdır. Eğitim insanların en doğal hakkı olduğu için engelli vatandaşlarımız da bu haktnd yararlanmak zorundadır. Ama bazen engelleri çıkaran bizleriz. Gerçekten bugün burada bu tabloyu gördüğümüzde kendi içimizden biz engelliler için ne yapabildik? şu ana kadar engellere ne kadar faydalı olabildik? Engelliler için hayatı kolaylaştırmak adına neler yapabildik? Burada kendimizi sorgulamak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137