'Tam kapanma' kararıyla birlikte şehirlerarası seyahat yasağı da geldi.

Şehirlerarası seyahat yasağına ilişkin açıklama yapan Otobüs İşletmecileri Derneği Başkanı Yüksel Yüce, 3 haftalık kapanma sürecinde seyahat acısından gitmek isteyenlerinde gitmesi zor olacak, bizim otobüs kaldırmamızda” dedi.

YÜCE: ŞU AN OTOBÜS KALDIRMANIN ZOR OLDUĞU GÖRÜNÜYOR

Dernek Başkanı Yüce, “Dün itibariyle cumhurbaşkanımızın açıkladığı 29 Nisan’da başlayıp 17 Mayıs’ta bitecek olan kısıtlamada bizim otobüs kaldırmamız çok daha zorlaşacak. Geçen yıl seyahat kısıtlamamız yine olmuştu. Geçen yıl yaşadığımız için tecrübeli olarak konuşuyorum. O zaman sadece seyahat yasağı vardı halk için bir yasak yoktu halk serbestti. Halkımız içinde yasak geldi halkımızın dışarı çıkmayacağı belli şartlardaki insanların dışarı çıkabileceği ve bu yüzden insanların daha az seyahat edeceği kanaatindeyim. Bu durumda da bizim ne kadar araba kaldırabileceğimiz, yolcu bulacağımız zorlaşacak. İnsanlar 199’dan, e devletten ve izin kurullarından izin alması lazım. Dışarı çıkamayan bir insanın izin kuruluna gidip izin alması mümkün değil zaten. Bu yüzden 199’dan veya e devletten yapacaklar. Bu 15-20 gün bizim önümüzdeki günlerde seyahat açısından gitmek isteyenlerin gitmesi de zor olacak. Şu an otobüs kaldırmanın zor olduğu görünüyor” dedi.

YÜCE: GELEN OTOBÜSLERDE YOĞUNLUK VAR AMA BURADAN GİDEN OTOBÜSLERDE YOĞUNLUK YOK

En yoğun çalıştıkları eski bayramları özlemle yâd eden Başkan Yüce, bilet fiyatları yükselir mi sorusuna, “Geçen yıl da aynı şeyi yaşadık. Şoförlerimize de izni alıyoruz yolculuk edebilmesi için. HES kodları çalışıyor. Bu insanların sağlıklı olduğuna dair devletimiz takip edebiliyor. Şoförlerimiz için izin kağıdı alarak otobüs kaldıracağız tabi ki. Yolcularımızın da izninin olması lazım. HES kodlarının sağlıklı olduğunu gösterir olmak lazım. Bunun haricinde devletimizin o insanın seyahat etmesi için uygun olması lazım. O şartlara uygun insanlar yolculuk edebilecekler. Bunlar içinde sayabiliriz. Örneğin hastası olanlar, cenazesi olanlar, cezaevinden çıkmış olanlar, ÖSYM sınavına girebilecek öğrenciler seyahat edebilecek. Elazığ’dan dışarı çıkacak yoğunluğumuz fazla yok ama dışarı şehirlerden Elazığ’a gelişte bir yoğunluğumuz var. İnsanlar bağına bahçesine gelmek istiyor. Ailesine gelmek istiyor. Gelen otobüslerde yoğunluk var ama buradan giden otobüslerde yoğunluk yok. Bayram öncesi bizim otobüs seferlerimizin arttığı dönemdi. Nihayetinde bayramlarda faydalanamayacağız. İzin kurulu insanlara izin vermeyecek. Bayramda da iş yapamayacağız. 17 Mayıs’a kadar ülkemiz pandemi sürecinden çıkar ve bizde seyahatlerimize devam ederiz” diye kaydetti.

YÜCE: AZ SAYIDA YOLCU TAŞIYACAĞIZ

Otobüs İşletmecileri Derneği Başkanı Yüksel Yüce, “Geçe yıl Ulaştırma Bakanlığı’nın fiyat tablosu açıklaması olmuştu. %50 doluluk oranı için. Bu yılda aynı şartlara bizi getirdiler ama fiyat konusundan bir genelge bize gelmedi. Artması lazım. %50 doluluk oranı ile bu fiyata gitmek zor olur. Az sayıda yolcu taşıyacağız”  ifadelerini kullandı.