Otopark Yönetmeliği 31 Aralık 2019'a Uzatıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Cumhurbaşkanlığı'na gönderdiği otopark yönetmeliğinin uzatılması teklifi kabul edildi. Otopark yönetmeliği 31 Aralık 2019 tarihine uzatıldı. ELMÜTDER Yönetim Kurulu Başkanı Av. Osman Avcıl konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Otopark Yönetmeliği 31 Aralık 2019'a Uzatıldı

Geçtiğimiz gün İzmir Milletvekili Necip Nasır Otopark Yönetmeliği süresinin uzatılması ile ilgili sektörden gelen talepleri bakanlığa ilettiklerini, bakanlığın da bu konuda bir çalışma yaparak sürenin uzatılması konusunda hazırladığı çalışmayı Cumhurbaşkanlığı'na gönderildiğini açıklamıştı.

Cumhurbaşkanlığı, bakanlıktan gelen süre uzatımı teklifini kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanan teklife göre otopark yönetmeliği 31 aralık 2019 tarihine kadar uzatılacak.

Otopark Yönetmeliği 2020 yılından itibaren uygulanmaya başlanacak.

Konu ile alakalı İMKON Üyesi ve ELMÜTDER Yönetim Kurulu Başkanı Av. Osman Avcıl değerlendirmelerde bulundu.

AVCIL: ÇALIŞMALARIMIZIN SONUNA GELDİK

Başkan Avcıl, “Müteahhit arkadaşlarımızdan gelen talepleri İzmir AK Parti Milletvekilimiz Sayın Necip Nasır Bey aracılığı ile bakanlığımıza ilettik. Sadece yönetmeliğin ertelenmesi için değil, müteahhit arkadaşlarımızın lehine olacak bazı düzenlemelerin yapılması konusunda çalışmalarımızın sonuna geldik. Bakanlık taleplerimizi kabul etti ve Süre 31 Aralık 2019’a kadar uzatıldı. Süre uzatılması teklifi Cumhurbaşkanlığı hukuk üst kurumuna gönderildi. Cumhurbaşkanlığımızın da kabul etmesi ile bu konu da kesinleşecektir. İnşallah Cumhurbaşkanlığından en kısa sürede olumlu cevap alır ve müteahhitlerimize bayram müjdesi vermiş oluruz” dedi.

AVCIL: ZORUNLU DURUMLARDA OTOPARK BEDELİ ÖDENECEK

İMKON Üyesi ve ELMÜTDER Yönetim Kurulu Başkanı Av. Osman Avcıl, “Tek müstakil evlerde ön ve yan bahçelerde otopark yapılmasının önünü açacağız. 2 kattan fazla bodrum olması halinde zorunlu durumlarda otopark bedeli ödenecek. Küçük parsellerde 9 metreden ve 3 kattan küçük binalarda bedel ödenmesi sağlanabilir. Arka bahçede binanın yüksekliği kadar binadan 2 metre çekerek mekanik otopark yapılabilecek. Yeni yönetmelikte değişikliklerin de yer alacak. Derneğimiz adına başta bağlı olduğumuz sorunların çözümünde bizlere öncülük eden konfederasyonumuza ve AK Parti İzmir Milletvekilimiz Sayın Necip Nasır beye de teşekkür ederiz” diye kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2019, 15:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137