Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, 31 Aralık tarihinde sona eren ÖTV ve KDV indirim süresinin uzatıldığını bildirdi.

Başkan Arslan değerlendirmesinde, 2018 yılı Aralık ayı içerisinde, Hazine ve Maliye Bakanlığından, 31 Aralık 2018 tarihinde sona erecek olan ÖTV ve KDV indiriminin, en az üç ay daha uzatılmasının daralan piyasaları rahatlatacağını ve vatandaşın da bütçesini zorlamayacağını ifade ederek, talepte bulunduklarını ifade etti.

Başkan Arslan, Hazine ve Maliye Bakanı tarafından sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımda mobilya, beyaz eşya, otomotiv ve konutta ÖTV ve KDV indirimlerinin 3 ay daha süreceği müjdesini paylaşması taleblerinin karşılanması ve piyasaların rahatlaması açısından çok önemli bir destek olduğunu kaydetti.

ARSLAN: YÜRÜRLÜĞE GİRMİŞTİR

Başkan Arslan, “Bu destekle birlikte, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapılar için Yapı Kayıt Belgesi başvuru süresinin de 15 Haziran 2019'e kadar uzatılmasıyla ilgili düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu hususta da vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamadan belirlenen tarihe kadar müracaat etmesine imkan sağlanmıştır. Her iki düzenleme de iş dünyası ve vatandaşlarımız açısından önemli birer destek olmuştur” dedi.