Kurtlar Vadisi Oyuncusu Hemşehrimiz Necati Şaşmaz’ın katkıları ile Kıbrıs Şehitleri Ortaokulunda Hüdayi Ünal Yağız özel Eğitim Sınıfı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, İyiliğe Uçanlar Derneği Kurucu Başkanı Sinem Güldal,  Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın, Kurtlar Vadisi Oyuncusu Hemşehrimiz Necati Şaşmaz adına yakını Mustafa Çetinkaya, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kurdele kesiminin ardından davetliler sınıfları gezerek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

İyiliğe Uçanlar Derneği Kurucu Başkanı Sinem Güldal proje ile ilgili bilgi verdi.

GÜLDAL: BU İYİLİĞİN VE BU HAREKETİN İÇERİSİNDE OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUZ

Başkan Güldal, “Bugün Elazığ’dayız. 81 il 81 otizm sınıfı projesi kapsamında Elazığ Kıbrıs şehitleri ilkokulunda Necati Şaşmaz’ın sponsorluğunda bir sınıf açılışı gerçekleştirdik. Projemiz farkındalık projesi. İnsanları otizmin farkındalığına davet ediyoruz. Bu sınıfların açılması çocuklarımızın müfredatına dair bir eğitim alması onları toplum içerisinde çok daha rahat kaynaşmasına sebep oluyor. Bu iyiliğin ve bu hareketin içerisinde olmaktan çok mutluyuz” dedi.

Kurtlar Vadisi Oyuncusu Hemşehrimiz Necati Şaşmaz adına programa katılan yakını Mustafa Çetinkaya’da emeği geçenlere teşekkür etti.

Mustafa Çetinkaya, “Necati Beyin İyiliğe Uçanlar Derneği ile birlikte yapmış olduğu çalışmaya vekaleten katılmış bulunuyorum. Bu çalışmalarından dolayı hem kendilerinden hem derneğimiz ile gurur duyuyoruz. Burada il müdürlerimize teşekkür ediyoruz”

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit özel bireyli çocuklara yapılan yatırımların önemine değindi.

YİĞİT: BU ÇALIŞMALAR ÇOK KIYMETLİ

Müdür Yiğit, “Devletimizin en hassas olduğu noktalardan biri engelli eğitimi. Geçtiğimiz süreçte özellikle bu alanda birçok yatırım yapıldı. Cumhurbaşkanlığımızın himayesinde Milli Eğitimimizin girişimiyle her ilimizde destek eğitim sınıfları açıldı. Bunları yine meslek lisesi öğrencileri yaptı yine. Ama bir taraftan da bu ihtiyaç devam ediyor. Bugünde Kıbrıs şehitleri okulumuzun içerisinde İyiliğe Uçanlar Derneğinin vesile olmasıyla birlikte Elazığ’ımızın değeri olan Necati Şaşmaz beyefendinin sponsorluğunda yapılmış olan otizm destek sınıfımızın açılışını yaptık. Bu çalışmalar çok kıymetli” dedi.