Özçelik: Siyasiler ve STK’lar Üzerine Düşeni Yapmalı

Türkiye’de kenevir üretimine izin verilen 19 il arasında Elazığ’ın yer almamasına sert bir çıkışla tepki gösteren ASKON Elazığ Şube Başkanı Osman Özçelik, Elazığ’daki siyasiler ve Sivil Toplum Kuruluşlarını göreve çağırdı.

Özçelik: Siyasiler ve STK’lar Üzerine Düşeni Yapmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üretiminin artırılacağını söylemesiyle, kenevir üretimi izni bulunan 19 şehre adeta piyango vurdu.

Bartın, Karabük, Amasya, Antalya, Burdur, Çorum, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Kütahya, Malatya, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Uşak, Yozgat ve Zonguldak olmak üzere 19 ilde bakanlığın izniyle kenevir üretilmesi kararlaştırıldı.

ÖZÇELİK: NEDEN ELAZIĞ BU STATÜYE ALINMIYOR?

Bu iller arasında Elazığ’ın yer almamasına büyük tepki gösteren ASKON Elazığ Şube Başkanı Osman Özçelik, “19 İlde kenevir üretimi yapılması için resmi gazetede yayınlanan iller var. Bunların il statüsüne Elazığ’ı bırakmadılar. Kenevir daha önce belki uyuşturucu madde bağımlılığında kullanılıyor ama tabi ki bunun tekstil sektöründe, otomotiv sektöründe, kozmetik sektöründe ve ilaç sektöründe büyük bir faydaları olduğuna kanaat getirdik, gördük, okuduk. Zamanında zaten kenevir üretimi Elazığ’da yapılmış. Tarımsal olarak biz yatkın bir iliz, toprakta uygun, suyumuzda var. Üç tarafımız sularla çevrili biz küçücük bir ada şeklindeyiz burada. Ama tabi ki burada siyasilerimize daha büyük bir güç düşüyor. Sivil Toplum Kuruluşlarına daha büyük güç düşüyor. Bizlerin birlikte olması lazım.  5 tane milletvekilimiz var, siyasilerimiz var. Ankara’da, İstanbul’da Türkiye geneline yayılmış bizim bürokratlarımız var. Neden Elazığ bu statüye alınmıyor?” ifadelerini kullandı.

ÖZÇELİK: TÜRKİYE’NİN BÜTÜN BÖLGELERİNE VE YURTDIŞINA DA AÇILMA İMKANIMIZ OLACAKTIR

İzin verilen iller arasında büyükşehirlerin yer aldığını bu şehirlerin ekonomik anlamda iyi seviyelerde olduğuna dikkat çeken Özçelik, “Herkesin de bilgisi var. Biz kamuoyunda böyle lanse ediyoruz, araştırıyoruz, soruyoruz. Ben geçen gün ASKON’un il başkanları toplantısına katıldım; orada bile bu statüye koyulan illerin başkanları öyle bir heyecanlılar ki. Neden? Çünkü üyeleriyle birlikte oraya yatırım yapacaklar. Biz neden yapamıyoruz? Biz hükümetimize yıllardır hizmet etmiş, destek vermiş bir iliz. Neden bizlere bu kenevir üretimi yapılması hususunda kolaylık sağlanmıyor? Bugün Malatya var büyükşehir, Kayseri var büyükşehir. Zaten bunlar yatırımlarını yapmışlar, büyükşehir olmuşlar. Bizlerde kenevir üretimi yaparak belki bir buradan ihracat yaparak Türkiye’nin bütün bölgelerine ve yurtdışına da açılma imkanımız olacaktır” şeklinde konuştu.

ÖZÇELİK: HER TARAFTA KULLANILIYOR

Özçelik, hala şans olduğuna vurgu yaparak, “Zaten resmi gazetede yayınlandı, bazı illerde düzenlenecek, bazı illere de verilebilir bu kenevir üretimi. Ta ki bu anlamda ne olur? Kenevir üretimi yapıldığı an burada tarımsal alanda da büyük bir faaliyet içerisinde olacağız. Zaten kenevir hem sapından, yaprağından faydalanılan bir bitki. İplikte kullanılıyor, otomotiv sektöründe kullanılıyor, ilaçta kullanılıyor, kozmetikte kullanılıyor, her tarafta kullanılıyor. Bu anlamda biz inşallah siyasilerimizde bizim bu konuşmalarımızı dinleyerek bize hak verirler inşallah. Sivil toplum Kuruluşları olarak da bizlerin her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bizler istiyoruz ki bu şehre bir değer kazandıralım. Kim ne derse desin, ekonomik kriz olsun, olmasın biz bu şehre yatırım yapacağız ve bunu yeneceğiz inşallah” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137