Özçelik: Türkiye Özgür Olmayan Ülkeler Arasında

CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Özçelik düzenlediği basın toplantısında Türkiye’nin özgür olmayan ülkeler arasında yer aldığını savundu.

Özçelik: Türkiye Özgür Olmayan Ülkeler Arasında

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Ali Özçelik, Türkiye’de temel hak ve hürriyetlerin güven altında olmadığını ifade etti.

ÖZÇELİK: COVİD-19 SALGINI DA SAĞLIKLI YAŞAM HAKKIMIZI KULLANABİLMEKTEN NE YAZIK Kİ ÇOK UZAĞIZ

Ali Özçelik, “Sahip olduğumuz hakların kilometre taşı olan insan hakları evrensel beyannamesinin Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilişinin 82. yılındayız. Beyannamenin kabulünün yıl dönümünde ülkemizde temel hak ve özgürlüklerin güvence altında olduğunu söyleyebilmekten, covid-19 salgını da sağlıklı yaşam hakkımızı kullanabilmekten ne yazık ki çok uzağız. İçinde yaşadığımız tek adam rejimi hukukun üstünlüğün değil, üstünlerin hukukunun meşrulaştırılmaya çalıştığı çarpık, çürümüş bir rejimdir. 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından tek adam rejiminin yarattığı 20 Temmuz’da ülkemizde hak ihlalleri katlanarak artmıştır” ifadelerini kullandı.

ÖZÇELİK: İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE BAŞVURULDUĞUNDA 9 BİN 250 BAŞVURUYLA 2. SIRADA YER ALMIŞTIR

Parti binasında yönetimi ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Özçelik, “Türkiye özgür olmayan ülkeler kategorisinde yer almış; son 10 yılda dünya genelinde özgürlüklerin ve en gerginliğin ikinci ülke konumuna düşmüştür. Hukukun üstünlüğü endeksinde Türkiye 2020 yılında 128 ülke içinde 107. Sıraya gerilemiştir. Türkiye insan hakları mahkemesine başvurulduğunda 9 bin 250 başvuruyla 2. sırada yer almıştır. Barış bildirisine imza atan akademisyenlerin düşünce ve ifade özgürlüklerine ilişkin hakların ihlal edildiğine, ilişkin anayasa mahkemesine Temmuz 2019 kararına rağmen o hal komisyonu tarafından halen görevine iade edilmemiştir” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Ercan
Ercan - 3 yıl Önce

Özgürlük olmayan bir yerde böyle bir açıklama yapmaya nasıl cesaret edilir? Haydi edildi, nasıl haber olur? Anlaşılmaz. Okusun da dediğine kendi de gülsün.

SIRADAKİ HABER

banner137