Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü, özel eğitim kurumlarında teorik kısmın uzaktan, uygulamalı eğitimin ise yüz yüze yapılmasına karar verdi.

Genel Müdürlüğün yaptığı açıklamaya göre; “Ülkemizde Covid-19 tedbirleri kapsamında uygulanacak kademeli normalleşme sürecinde özel öğretim kurumlarında, 17 Mayıs  ve 1 Haziran tarihleri arasında yüz yüze eğitim, uzaktan eğitim ve sınavlarla ilişkin gerekli açıklamaların valiliklere gönderildiği bildirildi.

Açıklamada, “özel eğitim kurumlarında özel çeşitli kurslar, özel hizmet içi eğitim merkezleri ve uzaktan öğretim yapan kurumlarda uygulanan öğretim programlarının teorik kısmı uzakta eğitimle, uygulama eğitimleri ise belirtilen tarihler arasında yüz yüze yapılacaktır” denildi.

Açıklamada ayrıca, valiliklerin uygun görmesi durumunda belirtile tarihlerde hafta sonları da derslerin verilebileceği belirtilerek, “özel çeşitli kurslar, özel hizmet içi eğitim merkezleri ve uzaktan öğretim yapan kurumların bilgilendirilmesi ve uygulama eğitimleri ile sınavların belirtilen esaslar çerçevesinde gerçekleştirilmesi için gerekli tedbirlerin alınması istendi.