İstanbul’da yaşayan Elazığlı hemşehrimiz Dr. Senem Üstündağ Aras ‘Bir İyilik yap’ projesi kapsamında özel eğitimli çocuklarla memleketinde düzenlediği kahvaltı programında bir araya geldi.

Çocuklarla tek tek yakından ilgilenen Dr. Aras, onlara çeşitli hediyelerde taktim etti.

ARAS: HEPSİ BİZİM ÇOCUKLARIMIZ

Sosyal ortamlarda özel çocukların yaşadığı zorluklara değinen Dr. Aras, her yıl bu tür etkinlikleri düzenleyeceğinin de müjdesini vererek, “Bu çocuklar çok özel çocuklar. Hepsi bizim çocuklarımız. Bazı farklılıkları var ve bu farklılıkları yüzünden de sosyal ortamlarda zorluk yaşıyorlar. Aileleri ile birlikte sosyalleşemiyorlar, bir yerlere gidemiyorlar, insanların rahatsız edici bakışları davranışları yüzünden. Pandemi döneminde de çok içlerine kapandılar. Evde kaldılar. Okullarına da gidemiyorlar. Onlarla beraber bir faaliyet yapmak istedik. Kısmet olursa her yıl bunu tekrarlamayı istiyoruz. öğretmenleri ile tanıştım. Gerçekten özveri ile çalışan, bu işe kendisini adamış insanlar. Kendilerini çok güzel yetiştirmişler. Kendilerini kutluyorum. Bunu devam ettirmek isterim” dedi.

Günlerini mutlu geçiren çocuklarda doktor ablalarına düzenlenen program dolayısı ile teşekkür etti.

KİLİMCİ: KENDİ ÇOCUĞUMUZU SAHİPLENDİĞİMİZ GİBİ SAHİPLENMEMİZ LAZIM

Şehit Hasan Halit Küçük Ortaokulu Özel Eğitim Öğretmeni Bilge Demli Kilimci’de toplum olarak bakış açımızı bu çocuklara acıyarak değil severek değiştirmeliyiz” diyerek, “Söyleyeceğim ilk önemli şey çocuklarımızı kabul edeceğiz. Toplumumuzda bunu kabullenme noktasında hala sıkıntı var. Hala toplum bunu kabullenmekte zorlanıyor. Bakış açılarımızı acıyarak değil severek ve gerçekten içimizden biriymiş gibi yapmalıyız. Empati konusunda biraz eksiğiz. Acıyoruz veya yanından kaçıyoruz. Kaçmayacağız. Kendi çocuğumuzu sahiplendiğimiz gibi sahiplenmemiz lazım ve bakış açımız değişik olmamalı. Kaçmamalıyız, yakınlaşmalıyız, temas kurmalıyız. Olay bu. Hayatımıza bu şekilde devam etmeliyiz ve kabullenmeliyiz. En önemli şey bu” ifadelerini kullandı

Konuşmaların ardından Özeli Eğitimli çocuklar gönüllerince eğlendi, günün tadını çıkardı.