Hafta sonunu Elazığ’da geçiren AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, ziyaretleri kapsamında Memur Sen’i ziyaret etti.

Metin Bulut, Memur Sen İl Başkanı İbrahim Bahşi ve bağlı sendika başkanları tarafından karşılandı.

Memur Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, Milletvekili Metin Bulut’u Memur Sen ailesinden ayrı görmediklerini söyledi.

“İçimizden biri”

Milletvekili Bulut’un içlerinden biri olduğunu kaydeden Bahşi, “Her zaman sivil toplum kuruluşları ile hareket eden, istişare eden bir vekilimiz. İçimizden biri. Bugün Memur-Sen’imize bu güzel nazik ziyaretinden dolayı mutlu, memnun olduk. İlimiz özelinde kamu çalışanlarının sorunlarını, alandaki sıkıntıları birlikte istişare etme şansını yakaladık ve Türkiye’nin gündeme dair konularını, dünyadaki genel konular üzerinde de istişare ederek sayın vekilimiz bizi bilgilendirecek” dedi.

Dünyanın zor bir dönemden geçtiğini ifade eden AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Türkiye’de ise olağan bir süreç yaşandığına dikkat çekti.

“Büyük adımlar atmaya devam edeceğiz”

Türkiye’nin tüm sıkıntılara rağmen büyümeye devam ettiğini ifade eden Bulut: “Büyük adımlar atmaya devam edeceğiz. Bizim iddia ve ideallerimiz var” diye konuştu.

“Ne kadar büyümeye çalışırsanız o kadar büyük engellerle karşılaşıyorsunuz”

Milletvekili Bulut Memur Sen’de yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Türkiye son dönemde çok büyük işler yapan, çok büyük işler başaran dünya ülkelerinden bir tanesi oldu. Bundan dolayı dünyanın 6. büyük ekonomisi oldu. Bütün bu sıkıntılara rağmen halen yüzde 7 büyüyebilen ülke haline geldi. Geçmişten bugüne bu hep böyledir. Büyürken bir takım sıkıntılarla da karşılaşırsınız. Ne kadar büyük adım atarsanız o kadar büyük bir tepki ile karşılaşıyorsunuz. Ne kadar büyümeye çalışırsanız o kadar büyük engellerle karşılaşıyorsunuz. Siyasette de böyledir. Ticari hayatta da böyledir. Çok büyüyen firmalarla alakalı da böyledir. Sabancı holding çok büyüyünce, kendi ailesinde bir tanesini kurban verdi. Özdemir Sabancı’ya bir suikast düzenlediler. Bunun temel sebeplerinden bir tanesine baktığınızda o ekonomik kuruluşun büyüme gayreti ve çabasını görürsünüz.

“Bizim bir iddia ve idealimiz var”

Hükümetlerde de, devletlerde de böyle. Siz büyük adımlar attığınızda büyük defanslarla karşılaşıyorsunuz. Büyük defanslarla karşılaşmanız Allah’ın izniyle hiç bir zaman bizim büyük adımlar atmamamıza, kaçmamıza yol açmayacak. Biz yine büyük adımlar atacağız. Çünkü büyük adımların nereye gittiğini biliyoruz. Bizim gitmemiz gereken uzun bir mesafe var. Bu mesafeyi alabilmek için de artık geçmişteki gibi küçük adımlarla değil büyük adımlarla hareket etmemiz gerekiyor. Belki hiçbir şey yapmasaydık, hiçbir mücadele ile karşılaşmayacaktık. Bugün Avrupa da bize bu kadar sert çıkmayacaktı. ABD’de de bu kadar sert çıkmayacaktı. Ama biz bunu yapmak zorundayız. Biz bir medeniyetin temsilcisiyiz. Biz bir geleneğin temsilcisiyiz. Bizim bir iddia ve idealimiz var. Bizim iddia ve idealimiz sadece bu devleti en iyi şekilde yönetmek değil bu iddiayı gerçekleştirebilmek. Allah nasip ederse hep birlikte umutlarımızı gerçekleştireceğiz diye düşünüyorum.”

Milletvekili Bulut ASKON’u Ziyaret Etti

Metin Bulut’un ziyaretlerinin bir diğer adresi ASKON oldu.

Bulut, kısa zaman önce ASKON başkanlığına gelen Osman Özçelik ve yönetim kurulunu tebrik etti.

ASKON’un Elazığ’da yapılacak yatırımlarla milletvekilleri ile koordineli bir şekilde çalışacağını kaydeden Başkan Osman Özçelik, çalışmalarından bahsetti.

Özçelik, ASKON olarak ülkenin özelde ise Elazığ’ın ekonomik ve sanayi anlamındaki çalışmaları için büyük bir gayret gösterdiklerini dile getirdi.

“ASKON olarak her zaman yanındayız”

Elazığ’da yapacakları yatırımlarla, Milletvekili Bulut’la birlikte koordineli bir şekilde uyum içerisinde gayret etmeye çalıştıklarını belirten Özçelik, “Büyük bir azim ve gayretle çalışan sayın milletvekilimizle gurur duyuyoruz. ASKON olarak her zaman yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Kendilerine bu ziyaretlerinden ötürü şahsım ve yönetim kurulu adına teşekkür ediyorum” dedi.

Toplumun normalleşmesinin STK’ların daha çok hareketlenmesine bağlı olduğunu ifade eden AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut ise, illerin sadece kamu yatırımları ile büyümediğini söyledi.

Bulut, Elazığ’da özel sektörün önündeki engelleri kaldırmak istediklerini de kaydetti.

“Sizin bir sıkıntınızı çözmüş olduğumuzda, geniş bir kesimin sıkıntısını çözmüş oluyoruz”

Bulut yaptığı konuşmada, “Sizin bize getirdiğiniz taleplerin hiçbir tanesinin bireysel talepler olmadığını biliyorum. Neticede örgütlü bir yapısınız. Bir kitleyi temsil ediyorsunuz. Bize getirmiş oldunuz sıkıntılar o kitlenin sıkıntıları. Sizin bir sıkıntınızı çözmüş olduğumuzda aslında geniş bir kesimin sıkıntısını da ortadan kaldırmış oluyoruz. Bu anlamda önemli bir amaca hizmet ediyorsunuz. Toplumun normalleşmesi de ancak sivil toplum örgütlerinin daha çok hareketlenmesi daha çok yol alması, gerçek hayatın daha çok içerisinde olmasından geçiyor” dedi.

“Büyüyen bütün iller özel sektörün çabasıyla, sivil toplumun hareketliliğiyle büyüyen illerdir”

“Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir il sadece devlet imkanları ile veya kamu kaynaklarının aktarılmasıyla büyümez” diyen Bulut, “Büyüyen bütün iller özel sektörün çabasıyla, sivil toplumun hareketliliğiyle büyüyen illerdir. Bunun en güzel örneği Gaziantep, Kayseri, İstanbul. Bunların hepsi kamu yatırımını daha fazla aldığı için daha büyüyen şehirler değil. Bunların hepsi özel sektörün, özel teşebbüsün daha yoğun daha aktif olduğu için büyüyen illerimiz olmuştur. Biz de Elazığ’da özel sektörün önünün açılmasındaki bütün engelleri bu sebeple kaldırmak istiyoruz. Daha büyük daha müreffeh, daha kalkınmış, daha gelişmiş bir Elazığ adına. O yüzden aslında sizinle aynı işi yapıyoruz. Sizler de bizimle aynı işi yapıyorsunuz. Bu konuda çalışma arkadaşlarımsınız. Bizler sizlerle çalışmaktan dolayı gerçekten mutluyuz” ifadelerini kullandı.