“101 yerleşim yerine Doğalgaz Hizmete Alım” töreni gerçekleştirildi.

Ak Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, Kanal Fırat Ana Haber bültenine canlı telefon bağlantısı gerçekleştirerek törenle ilgili açıklamalarda bulundu.

“SÖZ VERİP DE SONRADAN YERİNE GETİRMEMEK YOK”

Milletvekili Tahir Öztürk, “Bugün ki toplantımız Sayın cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde, Enerji Bakanının da koordinatörlüğünde “101 yerleşim yerine doğalgaz hizmeti” verilmesi konusunda bir tören yapıldı. Bu törenin amacı doğalgazın Türkiye’ye yaygınlaştırılması konusundaydı. Türkiye’de şu anda 78 ilde doğalgaz kullanımı var, 3 ilimiz kaldı onlara da inşallah bu yılın sonunda doğal gaz verilecek. Bu Ak Parti iktidarının farklılığı. Biz iktidara geldiğimizde 6 ilde doğal gaz vardı, şu anda 78 ilde var. Bugün ki törende de 101 yerleşim yerine doğal gaz hizmeti verildi. Bu doğal gaz hizmeti içerisinde Elazığ’ın ilçeleri olan Kovancılar, Karakoçan, Palu ilçeleri de var. Aralık ayında Sayın, Enerji Bakanımız Berat Albayrak Bey’in taahhütü vardı. Aralık 2017 yılında bitti, Ocak ayında da o üç ilçemizde doğal gaz kullanılmaya başladı. Bu Elazığ için hakikatten çok öneli bir şeydi. Biz sözlerimizin taahhütünü yerinde getirdik. Tüm Elazığ halkına selam ve saygılarımı sunuyorum. Bu Elazığ için önemliydi, bizim için önemliydi. Bizim taahhütlümüzdü yerine getirdik. Ak Partinin en büyük avantajlarından biri verdiği sözün arkasında durur ve o sözünü de yerine getirir. Bizde geçmişteki diğer siyasi partiler gibi söz verip de sonradan yerine getirmemek yok” dedi.

“VERDİĞİMİZ SÖZLERİ BİRE BİR YERİNE GETİRİYORUZ”

Tahir Öztürk, “Çok şükür Sayın Cumhurbaşkanımız da, biz de ondan esinlenerek biz Elazığ’da da Türkiye genelinde de verdiğimiz sözleri bire bir yerine getiriyoruz. Elazığ’daki üç ilçeye doğalgaz verilmesi ayrı bir önemli ve taahhüt ümüzü yerine getirdik. Biz onu da yeterli görmüyoruz, biz diğer ilçelerimize de verilmesi konusunda da bir çabamız, gayretimiz olacak. Onun da çalışmalarını yapacağız inşallah Milletvekillerimizle beraber, teşkilatımızla beraber tahmin ederim onu da bir, iki sene içinde diğer ilçelerimize vereceğiz. Çünkü doğal gaz güzel bir yakıt, temiz bir yakıt, herkesin rahat kullanabileceği bir yakıt. Elazığ’da, Türkiye’de ciddi manada talebi var. Tüketicilerimiz bunun bilincinde, Elazığ’da doğalgaz kullanan %90’ı geçti, daha da artacak bu sayılar. O konuda bende Sayın Cumhurbaşkanımıza davetli olarak bugün toplantıya katıldık, onlardan mutlu olduk. Sayın Cumhurbaşkanımız, Belediye Başkanımız gelmiş idi. Biz onlarla beraber diğer illerin Milletvekilleri ve Belediye Başkanı ile bugünün hatırına olmak üzere bir hatıra fotoğrafı çektik, çok da güzel geçti. Sayın Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. O konuda da doğalgaz ile ilgili, Enerji Bakanımız yine doğalgaz ile ilgili yine bundan sonraki yatırımlar ne olacak onları açıkladı, anlattı. İnşallah biz inanıyoruz bundan sonra da ülkede doğalgaz kullanımı enerjiyle ilgili konular daha da iyi duruma gelecek. Çünkü Ak Parti hakikatten her zaman halkımızın yanında, ona hizmet etmekten gurur duyan, hizmetkar olan insanlarız biz. Bugün toplantı çok olumlu geçti, ülkemiz için, Elazığ halkı için hayırlısı olsun diyoruz” diye konuştu.

“DEPOLARDAN VATANDAŞLARIN EVLERİNE SERVİS YAPILACAK”

Öztürk, “Tankerlerle stoklama depolara yapılıyor, depolardan sevki yapılacak. Ama 2018 yılında tahminen Bingöl’deki ana hat gelirse o üç ilçemize de bu defa ana hattan verilecek. Belki bu yılsonu ya da 2019 başında olur ama şu anda tankerlere sıvılaştırılmış petrol gazı tankerlerle depolara doldurularak depolardan vatandaşların evlerine servis yapılacak. Diğer ilçelere verdiğimiz çalışmalarımız inşallah başlayacak ama ona tarih ay vermeyelim. Çünkü mahcup olmayalım, onun da çalışmaları var. Öncelikle Belediye ile görüşmek lazım, BOTAŞ ile görüşmek lazım, şirketler ile görüşmek lazım. Zaten Enerji Bakanımız o konuda kararlı, diyor ki; inşallah önümüzdeki dört, beş sene içerisinde ülkemizin bir kısmına doğal gaz vereceğiz. Biz de bu konuda şimdiden çalışmaları başlattık bile İl teşkilatımızla beraber. İnşallah diğer ilçelere de doğal gaz kullanılmasının sağlanması için çalışmanın gayretinde olacağız” ifadelerini kullandı.