4 gün boyunca devam eden “3. Gıda ve Tarım Fuarı” sona erdi.

Start Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Musa Öztürk fuarı değerlendirdi.

ÖZTÜRK: İŞİMİZE GÜCÜMÜZE BAKIP VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAMIZ LAZIM

Start Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Musa Öztürk, “Fuarın son günü olmasına rağmen oldukça yoğun. Fuarımız beklentilerimizin çok üzerinde ziyaretiç kitlesiyle fuarımızı sonlandırıyoruz. Geçen yıl 30 bin civarında ziyaretçi gezmişti. Bu sene biz 40 bin diyorduk ama 50 bini de geçti diye düşünüyorum. 50 binin üzerinde insan gezdi bu sene fuarımızı. Katılımcı boyutunda da geçen yıla göre daha fazla katılımcımız vardı. Ekonomide bir durgunluk, bir sıkıntı yaşabnmasına rağmen bu sektörde düzenlediğimiz fuarda çok ciddi bir çalılık var. Bu da bizi umutlandırıyor. Demek ki hiçbir kimsenin, hiçbir iş adamının ekonomide durgunluk var deyip ağlamaması lazım. Çaba göstermesi lazım, çaba sarf etmesi lazım. Çok şükür biz bu fuarımızda da bunu gördük. Ne olursa olsun işimize gücümüze bakıp var gücümüzle çalışmamız lazım” ifadelerini kullandı.

ÖZTÜRK: ELAZIĞ 5 FUAR DÜZENLEYEBİLECEK BİR KENTİMİZ

Musa Öztürk, “Fuarımıza 84 firma iştirak etti. 200 markanın yüzde 200’ün üzerinde marka katılımı gerçekleşti. Allah izin verirse bu çadırda belediye başkanımız da gelmişlerdi. Sağ olsunlar gezerken sohbetimiz oldu. Şahin Bey bundan sonraki fuar alanlarımız Allah izin verirse kalıcı fuar alanında düzenleyebileceğimizi müjdesini stantlarda gezerken de verdi. Önemli olan bu. 3 yıl burada çok ciddi emekler verdik. Start fuarcılık olarak çok ciddi riskler aldık. Hak etmedik eleştirilere de maruz kaldık. Çünkü biz bu eleştirilerin geleceğini de biliyorduk. Fuar alanı olmayan yerlerde fuar düzenlemek çok zordur. Çok risklidir. Biz bu riski bile bile göze aldık. Ama emeğimiz boşa gitmedi. Hem fuar kültürüne yerleşmesi adına bir benze katkıda bulunabildiysek Elazığ’a, Elazığ ilimize, çevre illerimize ve inşallah yapılacak bir profesyonel fuar merkezine de bir şekilde vesile olabildiysek bununla da gurur duyuyoruz. Bundan da çok mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Biz Elazığ’a alıştık. Elazığ halkını da sevdik. Elazığ’ı da sevdik. İnşallah bundan sonra daha farklı sektörlerde daha farklı sektörlere yönelik ihtisas fuarları düzenleyeceğiz. Elazığ’la ilgili bu anlamda farklı projelerimiz de var, farklı fikirlerimiz de var. Eğer Elazığ ilinde 2 fuar değil de en az bir 5 fuar düzenlenebilecek bir kentimiz” şeklinde konuştu.

ÖZTÜRK: BİRLİK OLMAMIZ LAZIM

4 gün süren 3. Gıda ve Tarım fuarı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Start Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Musa Öztürk,  “Elazığ ilimiz çevre illere de liderlik yapabilecek konumda. Hem ekonomik anlamda hem ticari anlamda hem fuarcılık anlamında ben inanıyorum; bu bölgenin lideri konumunda olacaktır. Zaten şu an öyle. Daha da iyi konulara gelecektir Elazığ ilimiz. Bizde Elazığ ilimizde artık sürekli fuarlarımızı geleneksel hale getirip Allah izin verirse düzenlemek arzusundayız. Şimdi inşaat mobilya fuarımızda da aynı şeyi yakalayamadık. Çünkü STK başkanlarımızla görüştük fakat sonuca gidemedik. Eleştirme adına söylemiyorum. İnşallah bundan sonraki fuarlarımızda ben inanıyorum bütün STK başkanlarımızla birlikte TÜMSİAD, MÜSİAD, ASKON, ASRİAD, ELMÜTDER ismini unuttuysam bağışlasınlar. Bundan sonra bütün STK başkanlarımızla sıkı diyalog halinde olacağız. Buraya çiftçi, iş adamı, ziyaretçi taşınma boyutunda ben inanıyorum bundan sonra büyük duyarlılık göstereceğiz. Hep birlikte ekip olacağız. Hep birlikte çalışacağız. Biz ne kadar bir profesyonel fuarcılık şirketi olursak olalım şehrin dinamiklerinin bu fuarı sahiplenmesi gerekiyor. Birlikte hareket etmemiz gerekiyor. O zaman başarıya ulaşma şansımız vardır. İnşallah bundan sonra hem profesyonel fuar kompleksi avantajıyla hem Elazığ ilimizden hem çevre illerden hem ülke genelinden uluslararası firmaları buraya taşımamız daha kolay olacaktır” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL