AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk 16 Nisan’da yapılacak halk oylaması kapsamında Şehit İlhanlar Caddesi esnaflarını, Elliler Çarşısındaki iş merkezlerini ve bir özel öğrenci yurdunu ziyaret etti.

Öztürk gerçekleştirdikleri gezilerin amacının, hem vatandaşın istek ve taleplerini dinlemek, sorunlarına çözüm aramak hem de referandum konusunda düşüncelerini alıp, referandumun ne anlama geldiğini anlatmak olduğunu söyledi.

Öztürk, yaptıkları geziler sonucunda büyük oranda ‘Evet’ desteğinin olduğunu belirtti.

“ESNAFLARIMIZ BİZİM VAZGEÇİLMEZLERİMİZ”

Öztürk yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Esnafımız ülkemizde ciddi manada etkinliği olan, nüfusu olan bir kesim. Bizim hükümet olarak esnaflarımıza büyük desteklerimiz oldu. KOBİ, KOSGEB, esnaf kefareti kredileri ile büyük desteklerimiz oldu. Bundan sonra da devam edecek. Hükümetimizin buradaki amaç esnafın daha rahat hareket etmesi. İşletme kredisinin artması. Araç gereç konusunda destek vermek. Bu desteklerimiz devam edecek. Esnaf bizim vazgeçilmez, halkımızın önemli kesimlerindendir.

“İNSANLARIN REFAH SEVİYESİNDEKİ PAYLARINI ARTIRMAK İSTİYORUZ”

16 Nisan’da yapılacak referandumdaki amaç; ülkemizde tek bir yönetim, güçlü bir yönetim ve istikrarın devamını sağlamak. İnsanların güvenini, huzurunu artırmak ve insanların refah seviyesindeki paylarını artırmak amacıyla istiyoruz. Eski sistemde yürütme iki başlıydı, bu yeni sistemde de tek elde toplanmasını istiyoruz. Yargı, yürütme ve yasama kesin çizgilerle ayrılacak. Her kurum kendi görevini yapacak. Referandumun ülkemiz için geleceğimiz için hayırlı olacaktır.

“ÜLKEMİZDE 3 CEPHEDE SAVAŞ VERİYORUZ”

Ülkemizde 3 cephede savaş veriyoruz. Siyasi, ekonomik ve cephe savaşı. Siyasi savaş, içerideki fetö, PKK gibi örgütlerle mücadele ediyoruz. Ekonomik savaş da, Avrupa ülkeleri, ülkemizin bu bölgede ekonomik bakımdan güçlenmesini istemiyor. Biz bunların hiçbirine itibar etmiyoruz. Ülkemizin kalkınması, insanların huzurunun artması konusunda, hükümetlerimiz şimdiye kadar nasıl hizmet ettiyse bundan sonra da artarak devam edecek. Buradaki amaç hizmetin ciddi manada hızlı olması, icraata geçmesi.

“DİKTATÖRLÜK MÜMKÜN DEĞİL”

Cumhurbaşkanımıza tek yetki vermekle, diktatörlük gelecek diye dedikodular var. Bunlar yalan. Diktatör olması mümkün değil. Çünkü cumhurbaşkanımızın hem meclise hem halkımıza karşı sorumluluğu var. Eski sistemde mevcut anayasamızda cumhurbaşkanımızın yetkilileri vardı ama sorumluluğu yoktu. Şimdi sorumlu olacak. Cumhurbaşkanımızın yardımcıları, bakanları olacak. Her yaptığı icraatta meclise hesap verecek. Cumhurbaşkanımızın, Cezai ve siyasi sorumluluğu var. Cezai sorumluluğu, cumhurbaşkanımız yaptığı her türlü suça karşı meclise hesap vermek durumunda ve meclis cumhurbaşkanımızı yüce divana götürebilir. Halka karşı sorumluluğu da, 5 senede bir seçim olacak, iki dönem seçilebilecek. Halkımız zaten 5 sene sonra sandık önüne geldiğinde cumhurbaşkanımızı beğenmezse seçilmez. Diktatörlük mümkün değil.

“ELAZIĞ EVET OYUYLA PATLAMA YAPACAK”

Biz insanlarımıza inanıyoruz. Halkımıza güveniyoruz. Çünkü 11 seçimdir bu vatandaşlar bize ciddi manada destek verdi. Elazığ, ciddi manada evet oyuyla patlama yapacak. Biz iddialıyız. Türkiye’de ilk 10 arasında olacağız. Halkımız rahat olsun. İnşallah 17 Nisan sabahı ülkemizde rahatlık olacak. Biz ülkemizi seviyoruz. Biz önce devlet diyoruz. Bu seçim devletin bekası için yapılan seçim. Ülkemizin önü açık.”