Kanal Fırat Televizyonu’nda canlı olarak yayınlanan “Maraton” programı sezona Birevim Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk ile başladı.

TSYD İl Temsilcisi, Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonu Spor Koordinatörü Coşkun Kamaç’ın hazırlayıp sunduğu “Maraton” programına katılan Selçuk Öztürk, Elazığspor gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

ÖZTÜRK: BELKİ BU YÜZDEN YİNE KÜME DÜŞECEĞİZ

Başkan Selçuk Öztürk, “Biz oyuncu fazla aldığımızda diyorlar niye. Birazda kuvvet selavata bağlı. BCu dönemde o imkanı bulsak yine açardık. Yine uğraşacğım. 1 hafta daha kulüp lisansı için sürem var. Ama tahtayı açamamışsam oraya da bu oyuncular izin vermezler gibi. Ama ben buradan sesleniyorum. Bari tahtayı açtık, o oyuncu kardeşlerim müsaade etsinler, bu takımın 3 puanı silinmesin. Bari ona izin versinler. Sesleniyorum buradan. Rica ediyorum. Evet bu kulübe emek vermişsiniz, alacaklarınız vardır o vardır bu vardır. Ama bu kulüp yaşarsa alacaksınız. -3’e de kıyım yapmasınlar. Belki bu yüzden yine küme düşeceğiz. Ondan sonra herkes ne alacaksa alır. Buradan ricamız o -3 puana yardımcı olsunlar. Yazıktır günahtır. -3’te benim günahım yok. Normalde -6’dır. Ben -3’ü kurtardım. -3’ü kaldı” ifadelerini kullandı.

ÖZTÜRK: BİZİM BU RİSKİ BİR AN ÖNCE YOK ETMEMİZ LAZIM

Selçuk Öztürk, “Bu ligde artık adım adım gitmemiz lazım. Yok yani. Tahtayı açamadık. Elimizde bir kadro var. Birinci olarak bizim FİFA dosyalarını çözümlememiz lazım. Bakın bugün siz tahtanızı açamazsınız -3 alırsınız. Riskim budur. Diğerleri icradan parasını alır Türkiye’de. Avrupa dosyasını çözemezsen dosyalarımız çok. Ödüm kopuyor. Uykularım kaçmış. Diyorum artık ceza gelirse inşallah 2 dönem transfer yasağı gelir. Ama dosyalar çok olduğundan dolayı FİFA Disiplin Kurulu -6 puan cezası da verebilir. En azından önden bir uyarı gelse 2 dönem transfer yasağı vereceğim diye yine çözüm bulunur ama 6 puan silme cezası gelirse yandık. Buraları çözmemiz lazım. Çünkü 1 dosyaya 6 puan cezası gelir, dosya kalabalıksa küme düşme cezası gelir. Bizim bu riski bir an önce yok etmemiz lazım” şeklinde konuştu.

ÖZTÜRK: BU SENE OYNAYAN OYUNCUDAN KESİNTİ YAPAMAZSIN

Tahmin ediyorum yerli teknik direktör futbolcu ailesine 20 milyon civarında borcumuz vardır tahta da dahil. 20-22 civarlarında. Bu seneki de dahil. Bu sene oynayan oyuncudan kesinti yapamazsın. Mümkün değil. Ben zaten keseceğimi kestim. Doğradım hepsini. Allah var çocuklarda bizim hatrımıza bir şey demedi. Benim şu anda 1 buçuk milyona yakın şu an içerdeki çocuklardan kesinti yaptım. Oynayanlardan. Hem ihtiyacımız var tahtayı açamıyorsun hem de çocuklardan rakam düştüm. Normalde başkası olsa fazla verir. Tahtayı açamamışsın. Bunlara mahkumsun. Muhtaçsın. Geçen sene düştüm” dedi.

ÖZTÜRK: HEVES AYRI BİR ŞEY İLGİ AYRI BİR ŞEY

Kulüp Başkanı Öztürk, “Biz at yapımızda tahtayı da açsam, açmasam da biz belediyespora destek verelim. Alaattin Hoca bu memleketin çocuğu değil mi? Elazığ’ın çocuğu değil mi? Ben kaç defa söyledim. Sezon başında söyledim. Gelin şu alt yapıyı bir izleyin diye. Ahmet Başkana dedim. Hocalarını gönder bilenlerini gönder. Dışarıdan transfer etme Memleketin çocuğu bunlar. 3-5 tane adam al. Yedeğe al. Hele bir görün bu çocukları. Suçlama adına demiyorum. Heves ayrı bir şey ilgi ayrı bir şey. Hevesle yönetirse yanlış yaparız. Bu yanlışları geçmişte hepimiz yaptık. Bu işi ilgiyle yapacaksın. Şefkatle hayalle yapmayacaksın. Biz Ahmet Başkanla sırt sırta verseydik, belediyede adam gibi 2 tarafa destek verseydi ki oraya verdi bizi kopardı. O belediye başkanı kafa kafaya verseydi. Bizi bir araya getirseydi. Sana bu sana bu, sen bunu yetiştireceksin sen bunu vereceksin. Sen alacan, sen böyle çalışacaktın. Sana bu sana bu diyecekti. Gerekirse bir de direktör koyardı. Bu işler farklı olurdu. Bugün biz Süper Lig’de olurduk, devam ederdik. Belediyespor’da bugün PTT’de olurdu. O halen 3’te, biz de yukarıdan aşağıya geldik. Kurumsal bir yapı olurdu” diye konuştu.

ÖZTÜRK: KİMSE ESKİ KÖYE YENİ ADET GETİREMEZ

Birevim Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk, “Kalkıp da bu borçlar bu kulübü oraya yapalım, buraya yapalım kimse eski köye yeni adet getiremez. Bu kişileri hangi pozisyonda hangi konumda olursa olsun boyunu aşar. İnsanların biraz sempatisini kazanmak, şu eylemi yapmak, bu eylemi yapmak, diğerini yapmakla bunları bu topluma kabul ettiremezsiniz. Bunu yaprak toplumda biraz oluşturduğunuz sempatiyi, hoşnutluğu, sevgiyi onu da kabul edersiniz. O yüzden herkes cümlesine, sözüne, lafına dikkat edecek. Ben Gürsel Beyi severim. İlk tanışmamızda Malatya maçına geldi. Bayramda aradım, geçen gün yine bir konu vardı aradık. Duyarlı bir adam. Adam telefonlarımıza çıkıyor. Maaşını vermiş. Deplasman desek karşılar. Gürsel Bey ile ben özellikle bu konuyu konuşacağım. Sonuçta bir siyasetçimizdir. Gürsel Bey bu toplumda bir sempati edinmişse. 30-40 yıl sonra seçilmişse. Buralara araştırarak, bilgi alarak, sadece Ahmet Toprak’la veya gazetesiyle konuşmak olmaz. Gazete işleri kolay işler. Bu işler farklı işler. Bu açıklamaları yapmak iyi değil” ifadelerine yer verdi.

HABER: SITKI TAŞEL