Hafta sonunu Seçim bölgesi Elazığ’da geçiren AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, beraberinde İl Genel Meclisi Başkanı Metin Baki Ölçücü ve Kovancılar İl Genel Meclisi Üyesi Selami Sarıpolat ile birlikte Kovancılar ilçesini ziyaret etti.

Kovancılar’da, İlçe başkanı Cahit Gazioğlu ve partililer tarafından karşılanan Milletvekili Tahir Öztürk ve beraberindekiler, Karaçor olarak bilinen Çaybağı Bölgesi köy muhtarları ile birlikte istişare toplantısı gerçekleştirdi.

“BİZE BÜYÜK DESTEK VERDİLER”

AK Parti Teşkilatı ve Milletvekilleri adına Çaybağı Bölgesi Muhtarları ile bir araya gelen Tahir Öztürk, sorunları yerinde görmek ve birinci ağızdan talepleri dinlediklerini söyleyerek “Muhtarlar bizim en değer verdiğimiz köyün temsilcileridir. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımız zaman zaman muhtarları çağırıyor, toplanıyor. Orada ki amaç köylerinde ki sıkıntılar nedir? bunları bizzat dinlemek. Gerçi bizde il teşkilatı olarak, ilçe teşkilatı olarak, milletvekilleri olarak sahip çıkıyoruz. Cumhurbaşkanımız yerinde muhtarların sorunlarını, sıkıntılarını iç ağızdan dinlemek istiyor. Kovancılar ilçesinin bu Çaybağı mahallesi hakikaten bizim önem verdiğimiz bölgelerden biri. 30 köyümüz var. Bu köylerin muhtarlarının her biri zaman zaman birlikte Ankara’ya geliyorlar. Bu sefer biz görüşelim dedik. Biz muhtarlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Sağ olsun var olsun. Çünkü tüm seçimlerde bize büyük destek verdiler. Biz de kendilerine hizmet ve yatırım konusunda hiçbir şeyi esirgemedik. Bu çalışmalarımız devam edecek inşallah. Köy muhtarlarımızın tespitlerini taleplerini aldık. Bunları 2018, 2019 yılları içinde yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANIMIZ DA SÖZ VERDİ”

Köy Muhtarlarının en büyük taleplerinin, aynı zamanda Elazığ’ın sebze ihtiyacının büyük bölümünün karşılandığı 23 kilometreden oluşan grup yolu yapımı olduğunu ifade eden Öztürk, yolun 2018 yılı yatırım programına alındığını belirterek “Bizim için önemli olan köyün ana yoludur. Bu yol ile alakalı bizim çalışmalarımız devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız da söz verdi. Biz de zaten çalışmaları yaptık. Projesi hazır. İnşallah bu yıl başlar. Köylülerimiz rahat olsunlar. Biz köyün her sorununu Ankara’da burada takip ediyoruz. Burada İlçe başkanlarımız ile Ankara’da milletvekillerimizi takip ediyoruz” şeklinde konuştu.

YOL GÜZERGAHI ŞÖYLE…

Kovancılar İl Genel Meclisi Üyesi Selami Sarıpolat, adı geçen grup yolunun önemine değindi ve yol güzergahı hakkında bilgi vererek “Şuan yeni bir proje. Projenin güzergahı Akmezra’nın altından yukarıya doğru çıkarak, Akmezra’nın üst tarafında Taşören’in oradan ana yola giriyor. Taşöre’nin alt tarafından gelerek okulun oradan öbür alt virajdan yine karşıya geçerek karşıya çıkıyor. En önemli oradan Kuşçu ve Taşören’in arasında da büyük dereyi karşıya geçerek mevcut yolun karşısında çıkarak, Kuşçu’nun arka tarafındaki dereden Kuşçu’nun deprem konutlarının üstünden Gülçatı’nın düz tarafından buraya bağlanıyor. Yine oradan mevcut güzerhtan devam ederek Günçatı’nın köyünün güzergahına 100 metre kala yine büyük bir köprü ile mezarlığın bu tarafında ki karşıya bağlantı yaparak virajdan çıkmış olarak tekrar  tepeye kadar aynı güzergahı devam edecek. Mevcut güzergahımızın dışına çıkarak mezarlığın üst tarafından devam ederek köyün dışından Topağaç’ın oradan bağlantı yapılıyor. Bölgeyi geçtikten sonrada Mustafa köy bölgesi dediğimiz yerde de tekrar ana yol güzergahından çıkarak dümdüz şekilde büyük bir köprü yapılarak derenin karı tarafına bağlantı yapılarak dümdüz karşıya geçiş yapılacak” şeklinde aktardı.

“MÜSTEŞARLIK DA GENEL MÜDÜRLÜK DE CAN SİPER HANE ŞEKLİNDE ÇALIŞTILAR”

AK Parti Kovancılar İlçe Başkanı Cahit Gazioğlu da teşkilat mensuplarının birlikteliğinin bölgenin sorunlarının giderilmesi adına önemli olduğunu belirterek “Ankara’ya özellikle gittiğimiz zaman  bölgenin sıkıntılarını gidermek adına ilgili bakanlıkta veya müsteşarlık da veya genel müdürlük de can siper hane şeklinde çalıştılar. Ben kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Kacar Köy Muhtarı Mehmet Teyip Bayrak da milletvekili Tahir Öztürk ve beraberindekilere sorunları dinledikleri için teşekkür etti.

Sorunların yerinde tespiti ve yapılacaklarla ilgili toplantı gerçekleştirdiklerini ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Metin Baki Ölçücü, partilerinin muhtarlara verdiği öneme değindi.