Öztürk: Hatalı ve Güvensiz Ürüne Sıfır Tolerans

Elazığ Ticaret İl Müdürlüğü yetkilileri ’de kolları sıvadı, 2019 - 2020 eğitim öğretim yılı öncesinde kırtasiye denetimi yaptı. Ticaret İl Müdürü Bilal Öztürk velilere önemli hatırlatmalara bulunarak, “hatalı ve güvensiz ürüne sıfır tolerans” dedi.

Öztürk: Hatalı ve Güvensiz Ürüne Sıfır Tolerans

Okulların açılmasına sayılı günler kaldı.

Aileler de okul giysileri ile sırt çantası, kalem, kalem kutusu, silgi, su matarası, beslenme çantası, defter ve çanta gibi kırtasiye ürünleri alışverişini hızlandırdı.

Vitrinlerde göze hoş görünecek renk ve kokularda olan kırtasiye ürünleri çocukların dikkatini çekiyor.

Ancak zararlı kimyasallar barındıran, kalitesiz, markasız ve sağlıksız merdiven altı ürünler aileleri endişelendiriyor.

Bu kapsamda kolları sıvayan Ticaret İl Müdürlüğü, 2019 - 2020 eğitim öğretim yılı öncesinde kırtasiye denetimi yaptı.

ÖZTÜRK: ÜRÜNLERİ DENETLEMEYE BAŞLADIK

Elazığ Ticaret İl Müdürü  Bilal Öztürk, “2019-2020 eğtim öğretim yılı başlamadan önce bizde denetmen arkadaşlarımızla kırtasiye ürünlerini satan mağazaları denetlemeye başladık. Bugünde Elazığ’ımızın büyük kırtasiye mağazalardan birindeyiz. Ürünleri denetlemeye başladık. Kurum olarak bizim bir de vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma noktasında aldığı ürünlerle ilgili bir sorumluluğumuz var. Biz bu sorumluluk çerçevesinde vatandaşın kullandığı, çocuklarına, öğrencelerine aldığı ürünlerle ilgili denetim yapıyoruz. Bizim ‘hassas tüketici’ dediğimiz özellikle bebek, öğrenci ve çocuklar için sağlık noktasında sıkıntı çıkaracak ürünlerin denetleyip gerekli cezaları kesme durumundayız. Tabi bizim denetim yapmamız tek başına yeterli değil. Velilerimizin de dikkatli olması gerekiyor. Veliler önce ürünleri alacaklar “CE” belgesi dediğimiz ve “N71”  belgeleri, “CE” AVRUPA Standarlarına uygun olduğunu gösteren bir belgedir, “N71”de Türk Standartlarına uygun olduğunu gösteren belgedir. Ona dikkat edecekler. Bu oyun hamuru olabilir, kalem olabilir. Kırtasiye ürünlerinin hepsinde. Bir de üretici firmanın açık adresi ve yeri olması gerekiyor. Yaş gruplarına göre üretilen bir ürün ise onunla ilgili uyarı olması gerekiyor ‘3 yaşındaki çocuklar için uygundur’ gibi. Olmazsa olmazları; üretildiği yer, üreten firmanın açık adresi, “CE” ve “N71” standartlarına uygun olduğunu gösterir ve mutlaka etiketlerinin olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

ÖZTÜRK: VATANDAŞIN GÜVENLİĞİNİ SAĞLIĞINI TEHDİT EDEN ÜRÜNLERE BİZ TOLERANS GÖSTERMİYORUZ

Aldığınız ürünlerin etiketine mutlaka bakın uyarısı yapan Müdür Öztürk, “Üretildiği yeri mutlaka ve mutlaka vatandaşın bilmesi lazım. Yerli malı mıdır? Dışarıdan gelen bir ürün müdür? İthal edilen bir ürün müdür? İthal edilen bir ürün ise ithal edildiği ülkenin mutlaka ve mutlaka etikette Türkçe yazılması lazım. Özellikle söylüyorum. Bugün denetimlerimizi yapıyoruz. Vatandaşlarımız bu ürünlerin güvenli olup olmadığını da yine kendileri de kontrol edebilir. Daha önceden denetlenip güvensiz ürün ilan edilmiş olup olmadığını da guvensizurun.gov.tr adresinden veya Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi dediğimiz ‘guvis.gov.t’ den takip ederek ürünlerin güvensiz olup olmadığını öğrenebilir. Bunun yanında eğer vatandaşlarımız bu bahsettiğimiz standartlara uygun bir ürün görürlerse veya aldığı kırtasiyede böyle bir ürün var ise bu standartlara uygun olmayan bunu tüketici.gov.tr adresinden şikayette bulunabilir. Alo 175 Tüketici Hattı’na şikayette bulunabilir. Bizim burada tek başımıza kontrol etmemiz mümkün değil. Velilerin özellikle dikkat etmesi gerekiyor. Hatalı ve güvensiz ürüne sıfır tolerans. Kesinlikle vatandaşın güvenliğini sağlığını tehdit eden ürünlere biz tolerans göstermiyoruz” şeklinde konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
.
. - 5 yıl Önce

Kaç kırtasiye gezdin, kaç ürün denetledin, kaç tane ceza kestin? Asıl açıklanması gereken bu. Merdiven altı dururken reklam için en pahalı kırtasiyeye gidilmiş. Merdiven atlarına gidin. Hep kanseröjen ürün satıyorlar.

SIRADAKİ HABER

banner137