Elazığspor kulüp başkanı Selçuk Öztürk, Sedat Karataş yönetimi döneminde kendisi ve yönetimiyle ilgili isnat edilen suçlarla ilgili sonuçlanan kararı kamuoyuyla paylaştı.

Elazığspor tesislerinde gerçekleştirilen basın toplantısında Başkan Öztürk, “adalet tecelli etmiştir” diyerek, delil yetersizliğinden dolayı dava açmaya gerek kalmadığı kararının çıktığını ifade etti.

ÖZTÜRK: ADALET TECELLİ ETMİŞTİR

Başkan Öztürk, “2016 yılında ben kulüp başkanlığını bırakmıştım. Benden sonra belediye idaresi ele almıştı. Belediye başkan yardımcıları, imar komisyondaki meclis üyeleri Elazığspor’un yönetimini almıştı. Bunlarda yaklaşık 2 yıl görev yaptılar. Bu 2 yılın sonunda kongreye giderken, 2 sene sırtüstü yattılar, yattılar bize de çamur attılar. 2018 yılında tarafımıza iftiralar atılarak aşağılık ithamlarla bizi savcılığa verdiler. Bizim dönemimiz incelensin diye. Onun kararı 2 gün önce elimize ulaştı. Geldiler milyonlarda imar revizyonuna rüşvet aldılar. Kulüpte 40 milyonun üzerinde yolculuk var. Sırf kendilerini kamufle etmek adına kamuoyunda gündem oluşturmak adına bize iftira attılar. Sedat Karataş, Karahan Çelik, Osman Altıngök, 70 yaşından sonra ‘ben oyunmuşum mu piyon muşum mu’ diyen İrfan Yumakgil bana karşı suçlamayı öne sürdüler. Daha sonra bu ahlaksız dosyanın neticesi geldi. Netice şudur; ‘Verilen dosyanın kovuşturmaya yer olmadığına dair karara karşı itiraz yolu açıktır.’ Kararda; ‘Selçuk Cengiz Öztürk ve diğer yöneticiler hakkında isnat edilen suçlar ile ilgili dava açmaya yeterli şüphe oluşturacak bir delil bulunmadığı tüm hazırlık evrakları kapsamında anlaşılmakta olup açıklanan nedelerle şüpheli hakkında atılı suçlardan kamu adına kavuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verilmiştir.’ Adalet tecelli etmiştir” ifadelerini kullandı.

ÖZTÜRK: BİZ SUÇSUZ BULUNMUŞUZ

Başkan Selçuk Öztürk, “O ahlaksızların attıkları bize 2 sene boyunca iftiralar, suçlar hepsi burada. Devletin Cumhuriyet Başsavcılık makamı tarafından 2 yıl boyunca incelenmiş, bütün defterler bilir kişilere gönderilmiş ve Ankara’daki bilir kişilere profesyonel insanlara gönderilmiş. Didik didik incelenmiş ve biz suçsuz bulunmuşuz. Çünkü bir şey yapmadık. Biz anlımızın akıyla o kulübü yıllarca yönettik ve şu anda da anlımızın akıyla onurumuzla, şerefimizle bu kulübü yönetiyoruz. Stadımızın yıkılmadığı dönemleri düşünün. 30 bin 40 bin 50 bin taraftarımız giriş çıkış yapıyordu maçlarımıza. O insanlar ceplerindeki çay parasını getirip Elazığspor’dan bilet alıp katkı sağclamaya, maçı izlemeye geliyorlardı. 5 lirasını 10 lirasını. Allah’ımıza şükürler olsun biz o insanlarımızın 5 lirasını kendi 5 liramız gibi koruduk ve korumaya da devam edeceğiz. Burada balya balya paralar gelip 55 milyon borçla Elazığspor’u bırakanlarda utansın. Bence bu şehirde yürürken yere baksınlar. Dik yürüyemezler çünkü onlar” şeklinde konuştu.

ÖZTÜRK: 400 MİLYONUN ÜZERİNDE İMAR REVİZYONDAN PARA TOPLANMIŞ

Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk, “Onlar iftiralarla insanları kandırdılar. İnsanlarımız kanmadı mı? Kandı. Ama Allah’a çok şükür bugün adalet tecelli etmiştir. 120 milyon borç var dediler. 59 milyon borcu 120 milyona çıkardılar. Bize iftiralar attılar. Benim hakkımda verilen dilekçe ‘dolandırıcılık, hırsızlık, tefecilik, evrakta sahtekarlık, yolsuzluk’ bu edepsizler bunu vermişti. O gün bizi basına düşürmüşlerdi bunu sanki yapmışız gibi. Ahlaksız da yolsuz da hırsız da edepsiz de belli bugün. 400 milyonun üzerinde imar revizyondan para toplanmış. Bunu şehrin her vekili de biliyor. O dönemki il başkanı da biliyor. Ama ben devletin valisine bir önceki vali beye bunlar hakkında soruşturma aç dedim. Benim dönemimi de incelet dedim. İnceletemedi. Bana giden Vali Çetin Bey dedi ki ben 10 milyon lira para vermişim bunlara kayıtlarda yok” dedi.