Elazığspor’da Şanlıurfa’da oynanan ve 2-0 kaybedilen Adana Demirspor maçı sonrasında açıklamalarda bulunan Elazığspor kulüp başkanı Selçuk Öztürk, maçın hakemi Mustafa Öğretmenoğlu’na yüklenerek, hakemlerin Anadolu kulüplerinin kaderiyle oynadıklarını ifade etti.

ÖZTÜRK: ANADOLU KULÜPLERİNİN KADERİYLE OYNUYORLAR

Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk, “Şanssızlıklar… Allah’a şükür peşimizi bırakmıyor ki. Isınmada Akakpo sakatlandı. Maçın 5. Dakikasında Bekamengo sakatlandı. Anlam veremedik. Dün idmanda hepsi iyiydi. Ben onların sağlıklarıyla da ilgileniyorum. Dün masörlerden bilgi aldım hiç kimsede bir sıkıntı yoktu. 2 tane en iyi oyuncumuzu maç başlamadan kaybettik. Zaten böyle Süper Lig ahkemleri olursa Allah Süper Lig’de bize yardım etsin. Ben anlamadım geçen hafta Osmanlı Adana Demirspor maçının penaltısını vermediler sanki burada acısını çıkardılar. Bu maç enteresan, Süper Lig hakemi geliyor verdiği kararlar ortada. Adana’nın pozisyonu penaltı değil. Arkadaşlarımız da izledi. Bizim penaltımızı vermedi. Bir kırmızı kartı es geçti. Bunları konuşurken utanıyorum. Bunlar süper ligde maç yönetmişler, geliyorlar Anadolu Kulüplerinin kaderiyle oynuyorlar. Yazık günah yani” ifadelerini kullandı.

ÖZTÜRK: BİZ 10 KİŞİ KALANA KADAR İYİYDİK

Başkan Öztürk, “Yiğitcan Erdoğan’ın ikinci sarı kartı saçma sapandı. Yapmaması gereken hareketi yaptı. Bir de yapacağı yer var. Ne diyeyim. Soyunma odasına girdim, gerekli şeyleri söyleyeceğimizi söyledik. Herkes aklını başına toplayacak. Kalkıp da bireysel hatalarla, bireysel sorumsuzluklarla biz bir şehrin kaderiyle oynattırmam. Zaten gerekli cezalar oyuncuya da verilecek. Ama bir saat öncesine dönemiyorsunuz. Üzüldük. Adana Demirspor’da bugün iyi değildi. Onların da eksikleri vardı. Biz 10 kişi kalana kadar iyiydik. Antep maçına göre daha iyiydik, daha derli topluyduk” dedi.

Elazığspor’da sportif direktör Mustafa Aksu da, kaybedilen Adana Demirspor maçı sonrasında değerlendirmelerde bulundu.

AKSU: 26. HAFTA BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİYDİ

Mustafa Aksu, “Malum ligin 26. Haftası bizim için çok önemliydi. Rakibimiz içinde önemliydi. Biz bir çıkış arayan ekiptik. İki aftadır da yeni hoca arayan arkadaş takımla ilgileniyor. Takım arkadaşlarını yeni tanıyor. Bunlarla ilgili bir oyun planlaması yaptı rakip takım. Oyun anlayışı üzerine. Fakat maalesef maç başlamadan önce hem bir oyuncumuzun sakatlığının olması, geçen haftada Gazişehir maçında savunmamızda oynayan oyuncunun olmamayışı o bölgede bize bayağı sıkıntı yarattı. Çünkü orada tabiri caizse ‘çakma oyuncu’ oynatıyorsun. O bölgede başka alternatif yok. Hoca tercihi de sağ tarafta mevcut oyuncuların içerisinden tercih etti. Oyunda biraz toparlanma oldu. yakaladığımız bir pozisyon var. İlk dakikada ilk golden sonra bizim yakalamış olduğumuz kalecinin elinden seken bir pozisyon var. Emir orada daha dikkatli olsa boş kaleye gol atacaktı. Bu oyuncular artık oyun içerisinde kendilerini vermeleri lazım. Oyunun son bölümlerinde yetmişinci dakikada ikinci sarı karttan 10 kişi kaldık. 10 kişi kalında daha çok risk oldu. Orada maalesef 82. Dakikada yakaladığımız net bir pozisyon vardı. Onu atmış olsaydık daha güzel olacaktı. Ben hakemin yönetimini de hiç beğenmedim” diye ifade etti.

HABER: SITKI TAŞEL