Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, kongrelerini yaparak, yenilenen odalara hayırlı olsun ziyaretlerinde bulundu.

“CUMHURBAŞKANIMIZ DA BU KONU İLE İLGİLİ DE DESTEKLERİ VAR”

Milletvekili Öztürk’ün, AK Parti’li heyetle ilk durağı Şoförler Odası oldu. Heyeti kabul eden Başkan Şevket Toraman, K belgesi ücretlerinde indirim yapıldığını anımsatarak, Milletvekili Öztürk’e şoförlerin sıkıntılarını ileterek “ Sayın cumhurbaşkanımız da bu konu ile ilgili de destekleri var. Türkiye genelinde odalar. Kamyoncular esnafı gerçekten yani evini barkını görmez bir bardak çayını bile dışarıda içen sıkıntılı bir esnafımız. 24 milyardan 10 milyara düşmesi geçen Çarşamba günü açıklama. Yapıldı. Yani bizleri haddinden fazla mutlu etmiştir. Devir hakkı da gelirse daha mutlu olacağız” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Öztürk de, esnafa önem verdiklerini, hükümet olarak esnafın yanında olduklarını kaydetti.

“EĞER ŞOFÖR ESNAFI OLAMAZSA ÜLKEDE CİDDİ MANADA SIKINTI OLABİLİR”

Milletvekili Tahir Öztürk “ Ticari taksilerde ki ÖTV indirimi bunlar önemli. Biz esnafa önem veriyoruz. Zaten bizim ülkemizin ticaretin esnafımızın bel kemiği esnaftır. Esnaf ve sanatkârlardır. Şoförlerde zaten bu konudan payını her zaman alamsı lazım. Biz ayrı düşürmüyoruz. Eğer şoför esnafı olamazsa ülkede ciddi manada sıkıntı olabilir. Biz bunları korumak zorundayız. Biz hükümet olarak her zaman onların yanındayız. Ulaştırma ve gümrük ticaret bakanlığı ile onların ilişkileri var. Biz o sorunları da bize getirdiği müddetçe çözeriz. Konuşuruz çözmekte durumundayız. Talep etikleri şeyler varsa da bunları hep beraber hallederiz. Zaten sayın cumhurbaşkanımızın hakikaten başbakanlık döneminde de cumhurbaşkanlığı döneminde de özel bir ilgisi var. Her zaman gerekli talimatları vermiştir. Şoför esnafına ve diğer esnafların ne problemi var sa onları çözelim diye. Onların bir kısmı da çözüldü” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Tahir Öztürk ve beraberindekilerin bir sonraki durağı Esnaf ve Sanatkârlar Karma Oda Başkanlığı oldu. Ziyarette değerlendirmelerde bulunan Başkanı Cemil Erdem, zorlu bir mücadelenin ardından başkanlığa seçildiğini belirterek, “yerinde oturan değil, çalışan başkan olmaya devam edeceğiz” dedi.

“ESNAF BİZİM ÜLKEMİZİN BEL KEMİĞİ”

Ziyarette değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Tahir Öztürk de, küçük sanayi sitelerinin taşınmasına değindi ve çalışmaların devam ettiğini söyleyerek “ Esnaf bizim ülkemizin bel kemiği. Sanayide çalışan büyük sanayicilerin alt yapısı. Teknik konuda bunlara büyük destek veriyor. Küçük sanayide organizede çalışan insanlar var. Yine esnafa destek olmak amacı ile küçük sanayinin bulunduğu yerin şehir dışına taşıma çalışmalarımız var. Sayın bakanımızın Faruk Özlü ’nün bir sözü üzerine bu çalışmaları başlattık. Kooperatif başkanı Akın Çurhan beyle de görüştük. İnşallah bu sene esnaf sanatkârlarımızı iyi bir mekânda hizmet edebilmesi için çalışmaları onu da yapacağız. Başkanımın dedikleri gerçekten önemli” diye kaydetti.

Milletvekili Öztürk ve beraberindekilerin son durağı ise Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi oldu. Başkan Fikret Çelik, heyete teşekkürlerini iletti.

Milletvekili Tahir Öztürk de Başkan Çelik’e görevinde başarılar diledi.