Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Elazığ’daki temaslarını şeker fabrikası ile tamamladı.

“FABRİKAMIZ, RANTABL OLARAK KULLANILABİLECEK GİBİ GÖRÜNÜYOR”

Elazığ şeker fabrikasında değerlendirmelerde bulunan Bakan Pakdemirli, “Bu fabrika ziyaretinden sonra sulama ile ilgili projelerimize biraz daha fazla ihtimam göstermemiz gerektiğini hem biz hem kendim olarak, hem de bakanlık bürokratlarımız olarak daha iyi anladık, algıladık. Burada 27 bin ton şeker kotamız olmasına rağmen ancak 7.5 kilo da bir şeker üretildiğini düşünürsek; 20 bin ton civarında üretimimiz olabiliyor. Aslında bu fabrikanın da rantabl kullanılması için daha fazla pancar, daha fazla şeker üretilmeli. Fabrikamız, rantabl olarak kullanılabilecek gibi görünüyor” ifadelerini kullandı.

“BÖYLE BİR DESTEK VERMEYİ UYGUN BULDUK”

Bakan Bekir Pakdemirli, “Besicilere yem desteği kapsamında da buradaki çıkan küspemizi 90 liradan 60 liraya indirmiş bulunmaktayız. Bu sebeple de besicilerimize özellikle bir yem alanında, bir nefes bir rahat olacak. Enflasyonla mücadele kapsamında da böyle bir destek vermeyi uygun bulduk” şeklinde konuştu.

ELAZIĞ’DAN AYRILIŞ

Tarım ve Orman Bakanı Beki Pakdemirli,  daha sonra kentteki temaslarının tamamlayarak, Elazığ Havalimanından Ankara’ya uğurlandı.

Pakdemirli’ye havalimanında çeşitli kurumlar tarafından hediyeler verildi.

Pakdemirli, Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Zülfü Tolga Ağar, Zülfü Demirbağ, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze ve Kurum Müdürleri tarafından uğurlandı.